Hodgson: Momčad je nadmašila moja očekivanja

ROY HODGSON, engleski izbornik, prezadovoljan je igrama svoje momčad na europskom prvenstvu.

"Mislim da je naša momčad os starta bila stvarno dobra. Da je netko uoči Eura rekao da ćemo osvojiti skupinu, ne vjerujem da bi bilo puno onih koji bi u to vjerovali. Štoviše, mislim da je većina mislila da uopće nećemo proći skupinu. A mi smo je osvojili, i to na bodove, a ne na gol-razliku. To nam donosi dodatni dan odmora uoči četvrtfinala i to je ono što nam je očajnički trebalo. Zbog čega? Zato što je utakmica protiv Ukrajine za nas bila iznimno teška!"

Hodgson je obrazložio zbog čega smatra da je utakmica s Ukrajincima bila iznimno teška:

"Na stadionu je bilo 60.000 ljudi, od toga samo 4.000 hrabrih Engleza. Dakle, nije atmosfera baš bila na našoj strani. U obrani smo bili vrlo dobri, disciplinirani. Da, imali smo i malo sreće jer Ukrajini nije priznat pogodak kada je lopta možda prešla gol-crtu. Dobili smo tu sreću i znali smo je iskoristiti za pobjedu u ovoj utakmici", smatra 64-godišnji Hodgson i dodaje da će u sljedećim danima više raditi na posjedu lopte sa svojim nogometašima.

"Nismo pokazali dovoljno smirenosti s loptom kada smo je imali u posjedu. To je nešto na čemu još moramo raditi i u čemu moramo napredovati. Ali, mi nismo zajedno dugo radili. Još uvijek radimo na našoj igri, radit ćemo i dalje."

Kapetan Engleske Steven Gerrard, asistent za pogodak Waynea Rooneyja, podsjetio je da je ovo drugo uzastopno veliko natjecanje na kojem je Engleska sudionik utakmice obilježene kontroverzom nepriznatog pogotka nakon što je lopta prešla gol-crtu...

"Za ostvarenje uspjeha na velikim natjecanjima, uz kvalitetu koju posjedujete, morate imali i malo sreće po putu. Prije dvije godine nama nije priznat čisti gol Franka Lamparda na Svjetskom prvenstvu protiv Njemačke. Ako se nastavite boriti i držite zajedništvo u momčadi, onda vam se ta sreća mora vratiti. Nama se vratila", rekao je Gerrard.

Joe Hart, vratar Engleske, osvrnuo se na utakmicu protiv Italije u četvrtfinalu.

"Osvojili smo našu skupinu i sada nas čeka velika utakmica protiv Italije. Idemo u Kijev s puno vjere u naše mogućnosti. Kada ne bismo vjerovali da možemo dobiti tu utakmicu i proći u polufinale, ne bi imalo smisla niti izaći na teren", smatra Hart.

Pročitajte više