Horner: Webber ostaje u Red Bullu

Foto: AFP

CHRISTIAN HORNER, šef momčadi Red Bulla, uvjeren je da će Australac Mark Webber ostati vozač u momčadi usprkos incidentu na Velike nagrade Malezije…

Prisjetimo se, Vettel je u Sephangu slavio pobjedu iako su mu iz boksa strogo naredili da ne ugrožava ni sebe ni Webbera opasnim pokušajima pretjecanja. 36-godišnji Webber nije prihvatio ispriku momčadskog kolege.

"Nema nikakve sumnje da će Mark ostati s nama do kraja ove sezone. On zna da nema nikakve zavjere u momčadi. Naša je namjera bila zaključiti utrku uz maksimalno smanjivanje rizika. Namjera momčadi je bila da Mark osvoji tu utrku. Nismo odjednom Sebastianu dali uputu, "idi i prestigni svog momčadskog kolegu". Mark je dovoljno odrastao da zna da mu nitko u momčadi nije želio podvaliti i kreirati situaciju kakva se dogodila. On ima bolid s kojim može osvajati utrke Svjetskog prvenstva", rekao je Horner.

"Mark ne ide nigdje. Posljednjih nekoliko godina je Mark obnavljao svoj ugovor s momčadi na godišnjoj razini. Uvijek je donosio istu odluku, nastaviti voziti za našu momčad. Isto tako, momčad je uvijek željela nastaviti suradnju s Markom, jer je on odličan vozač i pravi natjecatelj. Iza nas su tek dvije utrke ove sezone, prerano je za nagađanja što će se događati 2014. godine", dodao je.

U Red Bullu s ponosom ističu kako su Vettel i Webber kombinirano osvojili 35 utrka, osvojili 80 postolja otkad zajedno voze za momčad, od 2009. godine.

"Ovo uspješno razdoblje uključuje i neke periode intenzivnog suparništva na stazi naše dvojice vozača, koje je počelo u Turskoj 2010. godine. U različitim vremenima su obojica vozala znali ignorirati upute momčadi, koja je uvijek rješavala takve situacije na svoj način, iza zatvorenih vrata", priopćio je Red Bull.
 

Pročitajte više