Hrabri Vinogradar pao u produžecima: Hajduk u četvrtfinalu Kupa!

Foto: HINA

HAJDUK je izborio plasman u četvrtfinale hrvatskog Kupa. Momčad Igora Tudora svladala je Vinogradar s 3:1, ali Bijeli su do pobjede stigli tek u drugom produžetku utakmice. Zanimljivo, igralište u Mladini kao da je začarano za igrače Hajduka. Iako su prošli u četvrtfinale, branitelji naslova nisu uspjeli slomiti Vinogradar u regularnih 90 minuta. Slična situacija dogodila se i 2004. godine kada je Hajduk pod vodstvom Bake Sliškovića prošao u drugi krug tek nakon penala.

Vinograda poveo eurogolom Povrženića, Hajduk se vratio iz nepostojećeg penala

Vinogradar je odmah na početku utakmice pokazao gostima iz Splita tko je gazda u Mladini. Doduše, Hajduk je prvi zaprijetio u nekoliko navrata, ali je i Vinogradar imao nekoliko odličnih prilika.

Tudorova momčad izgledala je sporo i prije svega bila je neprecizna. S druge strane, u 37. minuti, Vinogradar je na veliku radost domaćih navijača poveo preko kapetana Marka Povrženića, koji je prekrasnim udarcem slomio vratara Hajduka Stipicu. Tudor je odmah u drugom poluvremenu ubacio Vršajevića, a Bijeli su sve ozbiljnije počeli prijetiti domaćem vrataru.

U 62. minuti Kiš je pao u kaznenom prostoru, iako nije bilo kontakta između njega i protivničkog igrača. Ipak, glavni sudac utakmice Mario Zebec dosudio je najstrožu kaznu koju je u pogodak pretvorio Bencun.

Kouassi i Kiš za četvrtfinale

Hajduk je odmah nastavio tražiti drugi pogodak, ali utakmica je otišla u produžetke.

U produžecima se vidjelo da Vinogradar više ne može parirati Hajduku i bilo je samo pitanje vremena kada će Bijeli zabiti za vodstvo. U konačnici, Hajduk je poveo u 107. minuti preko Kouassija, a konačnih 1:3 postavio je Kiš u 113. minuti susreta.

Vinogradar - Hajduk 1:3

Vinogradar: Braje, Vukić, Povrženić, Mačešić, Bucković, Medven, Gavarić, Domjančić, Lončar, Vidić

Hajduk: Stipica, Milović, Pašalić, Maglica, Jozinović, Nižić, Jonjić, Bradarić, Bencun, Kiš, Kouassi

Pročitajte više