Hrvat za Hrvata: Igor Pokrajac više nije UFC-ov borac!

Foto: Fightsite

IGOR POKRAJAC više nije član UFC-a. Otkrio je to u ekskluzivnom razgovoru za Fightsite nakon povratka iz Stockholma gdje je bio gost na spektakularnom eventu koji je oduševio svijet.

Iako je svoj posljednji meč za elitnu promociju odradio još 20.12. The Duke nije znao kakva mu je sudbina u UFC-u. Saznao ju je tek u švedskoj metropoli.

"Vratio sam se s povijesnog UFC-a u Stockholmu. Bilo je spektakularno, a tamo sam otputovao kao gost UFC-a. Išao sam na razgovor vezan uz daljnju suradnju s obzirom da je logično bilo da mi nakon pet poraza u nizu raskinu ugovor. No, nisam bio siguran s obzirom da mi ime nije bilo među onima koja su objavljena odmah nakon priredbe, a koji su dobili otkaz. Sada sam dobio i službenu potvrdu o raskidu ugovora, ali i opciju da se vratim u slučaju nekoliko pobjeda zaredom. To se vrlo često događa u UFC-u i zato sam optimističan", potvrdio nam je Pokrajac.

Razočaran jest, no ne očajava. Igor je realan i kaže da je očekivao ovakav scenarij...

"Iskreno govoreći očekivao sam to odmah nakon meča jer se valjda u povijesti ove promocije nije dogodilo da netko ostane nakon pet mečeva bez pobjede. No, kako tada moje ime nije izašlo, vidio sam nadu, a i prema ugovoru imam još dvije borbe. Tako da razočaranje postoji, ali ne i iznenađenje."

Što sada?

"Već sam imao dobar plan, čak i nekoliko konkretnih ponuda, imena i datuma, no kako nisam odmah dobio raskid ugovora, sve sam to stavio na 'stand by' te sam odlučio vidjeti što će se događati s UFC-om i kakav će razvoj događaja biti. Sada se ponovno ti planovi aktualiziraju te ćete vrlo brzo saznati sve detalje. Konačni cilj je povratak u UFC za što sam dobio potvrdu da je moguće."

O prekidu karijere nije razmišljao...

"Najvažniji faktor je taj da se borac dobro osjeća i da nije istrošen. Bitno je koliko pažljivo pristupa treninzima, koliko je teških mečeva imao i slično... O mnogim faktorima ovisi koliko dugo neki borac traje na vrhunskom nivou. Oni što je sigurno istina jest da mi treba puno bolja priprema za nivo koji je danas potreban za UFC. To je nedostatak treniranja u Hrvatskoj. Našao sam novu dvoranu u kojoj ću trenirati, a uskoro ću o njoj informirati javnost."

Iako je rekao da će "javnost brzo saznati za njegove planove", zamolili smo Igora da nam ipak da jedan "teaser"...

"Definitivno bih se volio boriti u Hrvatskoj. Već pet godina sam se borio u UFC-u što znači da sam nastupao na drugim kontinentima. Sada bih se volio boriti pred vlastitom publikom."

Gledajući Pokrajčevu UFC karijeru, ona je slabo počela, sredina je bila vrhunska, no na kraju je ponovno "zabrljao". Što bi danas napravio drugačije iz ove perspektive?

"Promijenio bih neke stvari u trenažnom procesu. Već sam ranije rekao da u Hrvatskoj postoje realni problemi nedostatka kvalitetnih sparing partnera, raznovrsnosti, treniranja nekih specifičnih segmenata. Mi ovdje imamo vrhunske hrvače, boksače i kick boksače, no malo tko trenira s vrhunskim MMA borcima. Problem je taj što se teško naći na pripremama s borcima iz drugog grada, mogućnosti su znatno ograničene i to je ono što je realno. Upravo zato zahvaljujem svima onima koji su mi u proteklom periodu pomogli prilikom treninga i priprema."

Kako je tek onda u drugim zemljama regije s obzirom da je Hrvatska predvodnik? Zašto se kod nas više ne surađuje?

"Tu ste u pravu. Bilo bi lijepo da ima više zajedništva, da se više surađuje među borcima, trenerima i dvoranama. Sve više i više je mimoilaženja na svim poljima, a sve manje suradnje. To nije dobro za nikoga."

Kratkoročni planovi?

"Nisam trenirao više od mjesec dana što mi je najdulji period  u karijeri. Htio sam se dobro odmoriti i fizički i psihički. Ovih dana ponovno krećem s pripremama."

Vratimo se malo na UFC u Stockholmu. Impresije?

"Spektakularno. Tele 2 arena je čudesna. Radi se impresivnom stadionu koji je bio dupkom pun, a organizacija perfektna. Gledao sam sve mečeve i u dvorani sam bio odmah od prve borbe. Zaista sam uživao."

Malo čudan termin za Europljanje. Početak gotovo u ponoć pa sve do jutra?

"Da, malo je bilo čudno. Sve je krenulo u pola 11 navečer, a glavne borbe su bile na rasporedu od 2 sata iza ponoći. No to nije omelo Švede. Oni su veliki zaljubljenici u UFC. Na svakoj stolici u dvorani je bio poster s Gustafssonom i švedskom zastavom. Svi su to dignuli u zrak kada je Gustafsson ulazio u oktogon. Bilo je sjajno. Mislim da termin nije poremetio europske borce jer su uglavnom pobjeđivali."

Gustafsson je ipak poražen. Može li Johnson zaprijetiti Jonesu?

"Bio je to veliki šok za sve u dvorani. Nitko nije očekivao tako kratak meč, pa nisam niti ja. Ali Johsnon je iznenadio, udara stvarno jako i Gustafssonu nije dao niti milimetra šanse da se oporavi. Nakon onog udarca je stiskao dok nije završio posao. Mislim da nema previše šanse protiv Jonesa. Smatram da je Jonesu bilo teže i s Gussom i Cormierom nego što će mu biti s Johnsonom."

Pročitajte više