Hrvatska i Srbija dvije su velike i prijateljske zemlje

 

Foto: Hina

POBJEDOM srpskog para Đoković/Zimonjić nad hrvatskim parom Draganja/Škugor, teniska reprezentacija Srbije ostvarila je i treći odlučujući bod i tako je prije trećeg dana prošla u drugi krug Davis Cupa.
 
>Kraj za Hrvatsku: Đoković i Zimonjić razbili Draganju i Škugora
 
>Đoković: Zahvaljujem se Kraljevu, i mi i Hrvati smo uživali
 
Izbornik Srbije Bogdan Obradović bio je ponosan na svoje igrače, ali je posebne pohvale poslao i na hrvatsku stranu.
 
''Čestitao bih momcima. Pokazali su da imaju veliko srce, pokazali smo da smo jedna velika obitelj. Nikome nije teško žrtvovati se, a to je rijetkost u svijetu tenisa'', rekao je Obradović pa je dodao:
 
''Svaka čast i Hrvatima. Pokazali smo da smo dvije velike i prijateljske nacije koje imaju sjajne sportaše. Uvjeren sam da ćemo i mi i oni u budućnosti imati velike rezultate.''
 
Podsjetimo, atmosfera u Kraljevu je bila fantastična, prava sportska, nabijena rivalitetom, ali samo onim sportskim, na sreću, ne i onim kojem godinama svjedočimo kad se u sportu susretnu Hrvatska i Srbija.
 
Novak Đoković je pokazao da mu je ljudska veličina jednaka teniskom znanju. Danima je apelirao na fer navijanje i na topli prijem gostiju iz Hrvatske, a publika u Kraljevu je to prepoznala i poslušala ga. 
 
"NADAM se da će publika u Kraljevu, koja će naravno navijati za nas, shvatiti da je to rivalstvo uz poštovanje, uvažavanje i viteštvo", rekao je najbolji srpski tenisač Novak Đoković u najavi dvoboja s Hrvatskom, a rezultat je bio pljesak hrvatskoj himni.
 

Izbornik Hrvatske Željko Krajan bio je oduševljen prijemom u Srbiji:

''Moram priznati da smo i očekivali ovako nešto, ovakav fantastičan doček. Istina, pribojavali smo se nekih povika iz publike, no na sreću toga nije bilo, a dočekani smo na pravi način'', rekao je Krajan srpskim novinarima, a na pitanje bi li Srbija imala isti tretman u Hrvatskoj, Krajan je odgovorio:

''Mislim da bi, definitivno.''

Na pitanje grade li tenis i sport općeniti neke mostove koji su u prošlosti porušeni, Krajan je rekao:

''Ovo je sportski događaj, ne bih išao dalje. Tenis je drugačiji sport, pravila su puno stroža, kazne su stroge i publika je toga svjesna.''

U svakom slučaju, vikend u Kraljevu bi trebao biti primjer mnogima!

Pročitajte više