Hrvatska iskoristila dan odmora: "Naša priča u Kataru je tek počela, bit ćemo još bolji"

Foto: HRS

"DVIJE pobjede, četiri boda - mi smo zadovoljni", kratki je sažetak nedjeljnog druženja s hrvatskim rukometašima u njihovom hotelu u Dohi. Od prvog do zadnjeg svi će vam priznati da je to moglo i bolje, ali najvažnije je da sve ide po zacrtanom planu. I što je još važnije, nema ozljeda.

"Svi izgledamo dobro na terenu. Nema da je netko sada iscrpljen ili premoren", rekao je Čupić.

"Igramo korektno"

O organizaciji više ne treba trošiti riječi.

"Katarani su to organizirali onako kako samo oni to znaju. Rukomet je kao jedan od najvećih sportova zaslužio bolji rejting i nivo. Nadam se da će Katar biti letvica ostalima kako se treba tretirati velike sportove", kaže Čupko koji je nakon dva kola postao drugi strijelac turnira. Austriji je zabio 11 golova, a Tunisu osam komada.

"U Danskoj nisam odradio turnir kako se od mene očekuje i kako ja očekujem, a ovdje sam sigurno pokazao bolju igru. Naravno, uvijek to može bolje, ali ne mogu reći da sam nezadovoljan. Tek smo počeli i vjerujem da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu", rekao je Čupić.

"Mnogi imaju svoje mišljenje, ali ja kao igrač imam svoje. Mi igramo korektno. U ovoj fazi natjecanja najbitnije su pobjede, odnosno bodovi kako bismo ulovili prvo mjesto u skupini. Kad dođe nokaut faza onda će biti bolje", za kraj će Čupić.

Musa: Moramo pojačati agresivnost u obrani


Željko Musa jedan je od najvažnijih kotačića u Golužinoj 6-0 obrani koja je u prve dvije utakmice primila 55 golova. Možda malo previše...

"Dobro, nismo odigrali kako mi to znamo. Moramo biti koncentrirani i moramo ići malo agresivnije prema protivniku. Nama bi ovaj sudački kriterij trebao odgovarati, jer mi igramo više bez faula, na blok. Moramo početi izlaziti na vanjske šutere, pojačati agresivnost i sve će biti super", kaže Musa.

"Mi smo prve dvije utakmice imali pod kontrolom i kako turnir ide dalje vjerujem da ćemo izgledati sve bolje i bolje", nadodaje.

Duvnjak: Iran je nepoznanica, ali nema opuštanja

Sudački kriterij na ovom prvenstvu je takav da ekipe koje svoju igru baziraju na obrani ne prolaze dobro. Suci rigorozno kažnjavaju svaki malo jači kontakt.

"Jučer nam je sudački kriterij išao na ruku, jer su ih odmah na početku sasjekli suci. Na Igrama je bilo puno teže igrati protiv njih", prisjetio se Domagoj Duvnjak.

Hrvatska u ponedjeljak igra protiv Irana od 17 sati po hrvatskom vremenu.

"Ne znamo baš previše o njima, ali jučer su odigrali s Makedonijom jednu egal utakmicu tako da nema opuštanja".

Pročitajte više