Hrvatska poput brončane generacije, Andora 10 godina bez pobjede, a Cillessen i dalje nema sreće

Foto: Fotomontaža/Index

JESTE li znali da je Andora porazom od Izraela stigla do 70. jubilarne utakmice bez pobjede? Posljednja (i jedina) reprezentacija koju je Andora svladala jest Makedonija s minimalnih 1:0. Bilo je to 13. listopada 2004. godine. Ipak, rekord drži Luksemburg koji je u periodu od 1995. do 2006. odigrao 82 utakmice i sve ih je redom izgubio.

Siroti Cillessen i ukleti penali

Louis van Gaal u četvrtfinalnom dvoboju protiv Kostarike na SP-u u Brazilu sve je iznenadio kada je u sudačkoj nadoknadi s terena povukao svog prvog vratara Jaspera Cillessena, a umjesto njega na gol poslao diva Tima Krula, koji je kasnije s dvije obrane u raspucavanju penala odveo Nizozemsku u polufinale. Bivši nizozemski izbornik u potpunosti je pogodio s tom izmjenom, koju je nakon utakmice objasnio riječima: "Znao sam da Cillessen nije dobar kod penala". Isti taj Cillessen još uvijek nema sreće s jedanaestercima. Na utakmici protiv Islanda dobio je novu šansu, 23. po redu, ali nije uspio.

Norveški Messi ušao u povijest

Norveška je na utakmici protiv Bugarske predstavila svog Messija, najveću mladu zvijezdu norveškog nogometa, Martina Odegaarda, koji je s 15 godina i 300 dana postao najmlađi nogometaš koji je zaigrao u europskim kvalifikacijama.

Hrvatska nakon 19 godina pauze zabila četiri gola u prvom poluvremenu

I za kraj, Hrvatska! Sa četiri komada u prvom poluvremenu protiv Azerbajdžana, Kovačevi izabranici ostvarili su nešto što od hrvatske reprezentacije nismo vidjeli dugih 19 godina. Točnije, od utakmice između Hrvatske i Estonije odigrane 3. rujna 1995. kada su Mladenović, Šuker, Bokšić i Boban s četiri komada riješili goste u prvih 45 minuta.

Ne smijemo zaboraviti na Luku Modrića, koji je pogotkom protiv Azerbajdžana stigao do okruglih 10 golova u reprezentativnom dresu.
 

Pročitajte više