Hrvatski vaterpolisti pregazili Slovačku

Foto: Hina

U PRVOJ kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo, koje se u srpnju igra u Mađarskoj, vaterpolisti Hrvatske pobijedili su u gostima Slovačku sa 16:8 (5:2, 4:2, 4:1, 3:3).
SLOVAČKA: Kozmer, Famera 1, Zatovič, Hrošir 2, Durik 1, Janiček, Seman, Kolarik, Bielik 1, Gyurcsi, Kratochvil 1, Bruder 2, Hoferica.


HRVATSKA: Pavić, Bukić, I. Milaković, Lončar 2, Joković 4, Buljubašić, Muslim 1, K. Milaković 3, Vukičević, Dobud 1, Šetka 3, Obradović 2, Bijač.

Prema očekivanju odabranici Ivice Tucka praktički su već nakon prve utakmice osigurali plasman na Europsko prvenstvo u Mađarskoj. Od samog početka naši su motivirano zaigrali protiv slovačkih vaterpolista i poveli sa 3-0. Na poluvremenu Hrvatska je vodila sa 9-4 i bilo je izvjesno da će ostvariti novu pobjedu u susretima sa Slovacima s kojima smo u dosadašnjih 14 susreta zabilježili 13 pobjeda. Jedini poraz doživili smo 2001. u 1. kolu EP u Budimpešti kada su nas Slovaci pobijedili sa 9-10.

Nakon pauze zbog ozljede za reprezentaciju su zaigrali kapetan Josip Pavić i ljevoruki napadač Pro Recca Maro Joković koji je sa četiri pogotka bio i najefikasniji igrač susreta.

Uzvratna utakmica igrat će se u subotu, 1. ožujka, u Dubrovniku.

 

Pročitajte više