I Sammir slavi Gotovinu: Sloboda! Vidimo se na utakmici sa Srbijom

OSLOBAĐAJUĆE presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču dirnule su i mnoge sportaše. Na svom Facebook profilu prvi je čestitao Ivica Kostelić. "Hrvatska je slobodna, naši vitezovi opet jašu". 

Dinamov reprezentativac Sammir uz generale je bdio od sinoć. Nešto prije ponoći postavio je status: "Iako nisam rođen u Hrvatskoj, moje misli i nadanja idu generalima Gotovini i Markaču. Nadam se i želim da ste sutra ponovo s obitelji, prijateljima i građanima". Nakon odluke haškog suda Brazilac je napisao kratko i jasno: "Sloboda!"

Izbornik Igor Štimac, koji ne skriva da je generala Gotovinu pomagao i tijekom njegovog bijega, poslužio se "caps lockom": "Hrvatska je konačno slobodna! Dobrodošli kući heroji naši!"

"Svaki odlazak je povratak. Ljudi odlaze da bi se vratili. Misao je to koja je stvorena za trenutak koji danas slavimo. Naši su heroji sad ponovno s nama, na svojem rodnome tlu. GNK Dinamo se ovim putem pridružuje cijeloj Lijepoj našoj koja se u ovim trenucima iskreno i glasno raduje i slavi oslobođenje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača", GNK Dinamo objavio je na službenom webu, nakon oslobađaujuće presude hrvatskim generalima u Haagu, makar uz navođenje krivog imena rodnog grada generala.

Dinamo i Zadar igraju za Vukovar i generale

"Pred nama su svakako dani čije simbolika uvelike oblikuje današnji dan koji će još dugo vremena pamtiti cijela Hrvatska.

Naime, u subotu je na Maksimiru susret Dinamo - Zadar. U Maksimir, dakle, dolazi klub iz rodnoga grada generala Gotovine kojemu ćemo i na toj utakmici odati počast i svi ga zajedno pozdraviti, kao i generala Mladena Markača. Također, ovog ćemo se vikenda još jednom prisjetiti i grada heroja, Vukovara, koji je i simbol slobode svih nas u kojoj gradimo svoje živote, radimo i borimo se za svoje ciljeve, te naposljetku, ostvarujemo i sportske rezultate.

Stoga u duhu ponosa i sjajnoga raspoloženja u kojemu se svi u ovome trenutku nalazimo pozivamo da i sutrašnji sportski događaj svi zajedno uveličamo sportskim navijanjem, dobrom atmosferom, ali i proslavom današnjeg velikoga dana. Radujmo se zajedno novome početku"

Putem Tweetera oglasio se i Dejan Lovren: "Slobodni su napokon. Ponosan sam na njih i na sve ostale koji su dali život za Hrvatsku".

Čestitkama se pridružio i Hrvatski nogometni savez koji je generalima poručio: "Vidimo se na idućoj utakmici reprezentacije". Zanimljivo, iduću kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra protiv Srbije.

Hajduk je generale pozdravio montažom prepunom Poljuda i slikom generala Gotovine u "živom"  srcu.

Pročitajte više