I Španjolci priznaju: "Stark nam je oprostio dva jedanaesterca"

ŠPANJOLSKI mediji razočarani su igrom svoje reprezentacije protiv Hrvatske. Smatraju da je Španjolska teško i uz dosta sreće izborila četvrtfinale Europskog prvenstva. Marca je analizirala dvije sumnjive situacije iz španjolskog kaznenog prostora. Njihov sudački ekspert smatra da je Hrvatska oštećena u oba slučaja.

> Bilićeva (posljednja) presica: Nikada u životu neću biti ovako ponosan

> Svaka čast Slavene, svaka čast Hrvatska

> Pad s mozgom i mudima: Španjolci pobijedili uz sudački poguranac!

> "Playmaker" Pletikosa i neprelazni Čarli i Šifo

> Je li Platini u pravu? Hrvatski navijači ponovno bacali baklje na teren

> Balotelli rezervirao hotel u Kijevu, Hrvatska i Španjolska bez otrovnih radnji

> Tko je sudac koji je izbacio Hrvatsku s Europskog prvenstva?

"Njemački sudac Wolfgang Stark je napravio dvije pogreške u španjolskom kaznenom prostoru. Najprije nije dosudio jedanaesterac nakon starta Sergija Ramosa na Mariju Mandžukiću u prvom poluvremenu, a zatim i povlačenje Sergija Busquetsa nad Vedranom Ćorlukom u drugom dijelu", odlučno je konstatirao Juan Andujar Oliver, Marcin sudački ekspert.

"Napatili smo se kao i uvijek, pobijedili kao i obično"


"Španjolska je četvrtfinale izborila kao pobjednik skupine, ali daleko od toga da je bilo jednostavno. Hvala Bogu i Casillasu jer Rakitićev udarac glavom nije završio u mreži. Nakon tog pokušaja Hrvatske, Del Bosque se prepao pa je zamijenio jedinog napadača Torresa, a u igru uveo Jesusa Navasa koji je nakon fantastične akcije Fabregasa i Inieste pogodio mrežu i riješio nas patnji", piše Marca.

"Patnjom do četvrtfinala"


"Navas je pogotkom tri minute prije kraja utakmice osigurao prolazak Španjolskoj u četvrtfinale. Momčad Vicentea Del Bosque nije dobro igrala i djelovala je nervozno većim dijelom utakmice. Iako smo imali više loptu u svom posjedu, na kraju je Iker Casillas morao raditi čuda kako bi se izbjeglo ispadanje. Ipak smo u skupini završili na prvom mjestu", piše As.

"Ovo je bila stara Španjolska"

"Španjolska je u četvrtfinalu! Međutim, opet nije oduševila. Golom Navasa izbacili smo Hrvatsku i u četvrtfinale krećemo s prvog mjesta iz skupine. Utakmica protiv Hrvatske je bila loša, jako loša. Mnogo smo griješili, a protok lopte bio je spor. Na kraju je fantastični Casillas izvukao stvar", smatraju novinari El Mundo Deportiva.


Najbolji opis današnje igre naše reprezetacije je: To je bila ona stara Španjolska! Del Bosque je želio ponoviti odličnu utakmicu kao protiv Irske, ali Hrvatska nije Irska, a Španjolska nije bila Španjolska.

Pročitajte više