I Turci bijesni na Ivana Bebeka: "Hrvatski sudac Fenerbahčeu je uzeo pobjedu protiv Olympiquea!"

NAKON Hajduka, čiji trener Krstičević demonstrativno šuti za medije zato što smatra da je Ivan Bebek njegovom klubu ne sudio, nego presudio na utakmici s zaprešičkim Interom, protiv teatralnog riječkog suca žestoko su ustali i iz Fenerbahčea.

"Hrvatski suci nisu vidjeli da je Gonulovu loptu Mandanda izvadio iz gola"

Turski velikan, ali i tamošnji mediji, smatraju da su suci iz "Hrvatistana" (Bebek, te pomoćnici Petrović i Grgić), koji su vodili susret 1. kola Europa Lige protiv Olympiquea iz Marseillea, na Fenerovom stadionu Sukru Saracoglu teško oštetili domaćine u šestoj minuti, kada nisu priznali ono što smatraju "čistim" golom.

U 6. minuti utakmice desni bek domaćih Gokhan Gonul je prevario vratara gostiju Stevea Mandandu: Dok je rezervni golman francuske reprezentacije očekivao centaršut, turski reprezentativni bočni primjetio je Mandandin izlazak van peterca i odlučio ga prevariti "rezanim" šutom na gol.

Mandanda se ipak stigao vratiti i izbaciti loptu. Problem je što Turci tvrde da je to napravio kada je već prošla gol-liniju. Kamera je odmah prikazala Mira Grgića, pomoćnika na toj strani, ali Osječanin je Bebeku i igračima Fenera pokazao da lopta nije ušla u gol.

Fener je nakon toga zabio dva gola i sve do 83. minute, ali je u završnici isto toliko primio i ostao bez očekivane pobjede. Sigurno je da su u Istanbuku sada još više bijesni na Bebeka.

Nekadašnja Uefina velika sudačka nada više nije u milosti

Ivan Bebek, koji je do sada sudio tri utakmice Lige prvaka, 11 Europa Lige i po četiri kvalifikacija za EP i SP, prije četiri godine važio je za veliki Uefin sudački talent: Bio je četvrti sudac na Euru 2008., a očekivalo se da sigurno ode i na SP 2010. Međutim, iz 2. "jakosne skupine" europskih sudaca u koju je naglo napredovao, ispao je te godine i elitna 24 su mu ostala samo san.

Tome je vjerojatno presudio sam, dijeljenjem pravde na utakmici Athletic Bilbaa i Salzburga u skupini Europa Lige, koja se igrala u Baskiji. Gosti su iznenadili vodstvom 2:0, ali od 70. minute "na scenu stupa" Bebek, koji je vidio dva penala za domaće i još isključio jednog igrača Salzburga. Od tada baš i nije poželjan u Mozartovom gradu, a od sinoć neće biti ni u onom Sulejmana Veličanstvenog.

Bebek je još jedan dokaz da se zviždaljka u Hrvatskoj prenosi s koljena na koljeno

Kako to obično biva u hrvatskom nogometnom "sudstvu", iza svakog prvoligaškog suca stoji otac ili stric, pa ni 35-godišnji Ivan Bebek nije iznimka, osim po tome što uz to nije još i član osječkog sudačkog lobija.

Ivan je naime sin Veselka, nekadašnjeg poznatog prvoligaškog suca iz vremena Jugoslavije, koji je dolaskom hrvatske samostalnosti postao šef sudačke organizacije.

Pročitajte više