I bez Hulka Porto će dobiti Nacional

KRANJE iznenađujući rezultat za portugalsku ligu dogodio se prošlog vikenda kada je Nacional na gostovanju kod Olhanensea odigrao 4:4. Portugalska liga je poznata po tvrdim utakmicama, naravno kada za protivnika nemate Porto, Benficu ili Bragu. Zanimljivo je sigurno bilo gledateljima na toj utakmici jer su golovi padali kao na pokretnoj traci. Osim što je bilo osam golova zanimljivo da su svi osim posljednja dva (penal za domaće i slobodni udarac za goste) postignuti iz golmanovog kaznenog prostora što je jako čudno s obzirom da obe ekipe više polažu na defanzivu nego na ofanzivne zadatke.

Nacional će u ovom meču imati jako težak zadatak jer će ugostiti Porto koji je napravio kiks u prethodnom kolu pošto nije uspio na svom Dragau pobijediti autsajdera Academicu. Madeira je poznata kao teško osvojiva tvrđava, ali kada gostuju velikani iz portugalskog nogometa ta slika se mijenja. Bez obzira što je trener domaćih Pedro Caixinha izjavio pred ovaj meč da ’’nema favorita u ovoj utakmici’’ jasno je da će Nacional na svom terenu igrati podređenu ulogu i da sam rezultat ovisi o igri gostiju.

Ekipa Nacionala ima velikih problema sa odsutnim igračima tako da zbog ozljeda ovaj tjedan nije treniralo devet igrača. Na spisku se nalaze Skolnik (12/3), Andres Madrid (8/0), napadač Keita (5/2), Edgar (9/0), Juninho, David,Moreno (4/2), Oliver (10/0) i golman Marcelo Valverde. Trener Caixinha je objavio popis igrača na koje računa u meču protiv Porta i na njemu se nalaze napadač Keita i igrač sredine terena Moreno što govori da su se njih dvojica oporavili, ali ostaje pitanje koliko su spremni pomoći ekipi s obzirom da nisu trenirali prethodnih dana.

Zbog kartona meč će propustiti vezni igrač Todorović (16/0) kao i Claudemir (18/5) koji je postigao posljednji gol za Nacional iz slobodnog udarca za konačnih 4:4. Mladi igrač Jota se nalazi na pripremama U19 selekcije. Bez obzira na probleme oko sastava, trener najavljuje pohod na pobjedu mada vjerovatno niti njemu nije jasno kako će to ostvariti.

Porto se propisno osramotio u utakmici protiv Academice gdje su svi već vidjeli sigurnih tri boda u džepu. Samo osvojen bod u tom dvoboju dobro je došao ekipi Brage i Benfice koje su svojim pobjedama dodatno pritisnule Porto na vrhu, tako da se sada svaka greška skupo plaća. Porto mora u ovoj utakmici ići na sva tri boda jer riskira da već poslije ovog kola ostane bez liderske pozicije.
Nonšalantna igra u prvom poluvremenu osvetila se Portu pa su u drugom dijelu igre morali pritisnuti Academicu, ali tada nisu imali sreće pa lopta nije htjela u gol sve do sudačke nadoknade vremena kada je Hulk uspio iz penala donijeti izjednačenje. Hulk je na utakmici zaradio žuti karton zbog kojeg danas ne smije nastupiti.

Osim Hulka u ekipi neće biti defanzivac Danilo i napadač Djalma zbog ozljede kao ni vezni igrač Fernando. Od ozljede se oporavio Mangala i on je ponovo pozvan u momčad kao i napadač Iturbe. Trener Pereira planira od samog starta igrati ofanzivno tako da se očekuje 4-3-3 formacija gostiju. Na sredini terena bi igrali Moutinho, Lucho Gonzales i Defour. U napadu bi igrali najbolji strijelac Porta u ovoj sezoni James Rodriguez, novi napadač Janko, a umjesto Hulka vjerojatno će šansu dobiti Kleber.

Porto je dobio Nacional u posljednjih sedam prvenstvenih mečeva. Nacional je dobio Porto na svom terenu u prvenstvenoj utakmici još 2007.godine, dakle pet godina su bez prvenstvenog trijumfa protiv višestrukog prvaka Portugala. U ovoj godini Nacional je već uspio izgubiti od Sportinga u Kup meču sa 3:1 dok je u prvenstvu poražen od Benfice na gostovanju 4:1 i kod kuće su izgubili od Brage 3:1. Ostaje još Porto da ih pobijedi pa da se priča zaokruži.


BetPlace.net preporučuje:

Jasno je da Porto mora igrati na pobjedu, greške se skupo kažnjavaju i u slučaju nepovoljnog rezultata po Zmajeve mogu izgubiti prvo mjesto. I bez Hulka ovo je kvalitetna ekipa koja može i mora osvojiti nova tri boda.

Pročitajte više