IZ GSP-ove ´štale´ poručili Andresonu: "Želiš meč protiv njega? Smršavi na 77 kila!"

VELIKI meč između Andersona Silve i Georgesa St-Pierrea još uvijek nije potvrđen, to bi u onom najboljem slučaju mogli dočekati tek negdje krajem listopada, ali i dalje je problem kilaža koju borci moraju imati dan prije borbe.

Posljednjih nekoliko tjedana mnogo je kritika upućeno na račun sjajnog brazilskog borca zbog njegovog inzistiranja da odradi prestiž meč protiv GSP-a, oni koji mu nisu odveć skloni puno bi radije htjeli vidjeti Andersonov okršaj protiv Jona Jonesa. Rekao je Anderson da bi to bila moguća opcija tek nakon borbe protiv Kanađanina, ali hoće li do te borbe zaista doći još nitko ne zna.

GSP je odmah nakon meča protiv Condita rekao da mora uzeti mali odmor i da će onda donijeti odluku, no posljednja izjava jednog od njegovih glavnih trenera, Firasa Zahabija, pokazuje kako neće biti nimalo lako Dani Whiteu prilikom postizanja dogovora. Problem je, naravno, kilaža.

"Ne želim da GSP ide u srednju kategoriju, želim da Anderson dođe u velter. Ne znam može li on spustiti na 77 kilograma ili ne, ali znam da ako Georges ode na 84 kilograma onda više neće biti u stanju vratiti se na staro. Rekao mi je on to već više puta i vjerujem da je zaista tako, jer bi onda poradio dodatno na svojoj veličini. Zbog toga želim da Anderson proba barem doći što bliže kategoriji do 77 kilograma", rekao je Zahabi.

Koliko točno kilograma trenutno ima Anderson nije poznato, no nedavno smo prenijeli jednu stariju izjavu njegova menadžera Eda Soaresa koji je tada bio otkrio da UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji ima čak oko 103 kilograma.

Pročitajte više