Igor Cvitanović u šoku: Ovo mi je najteži dan od ´89. otkako sam u Dinamu

Foto: Hina

OTUŽNA lica izlazila su sinoć iz svečane lože Zdravka Mamića na Maksimiru. Dinamo je doživio novi debakl, Salzburg im je u dvije utakmice ukupno zabio devet pogodaka i prije zime izgurao ih iz ozbiljne borbe za prolaz.

Za Index je dojmove sažeo Igor Cvitanović, jedan od pomoćnika Zokija Mamića i nekad vrsni Dinamov golgeter.

"Evidentno je da je Salzburg bolja momčad. Možemo se sada vaditi na offside, ovo ili ono, ali ljudi su bolji. Nada još postoji i dok je tako borit ćemo se. Teško mi je sada govoriti jer sam još pod dojmom. Rijetko kada plačem, ali ovo mi je jedan od najtežih dana u Dinamu, a tu sam od '89. Ne mogu shvatiti igrače, ne znam jesu li svjesni prilike koja je bila pred njima...."

"Ovo je stvarno bolno. Kad smo dobro igrali, nije nas htjelo. Moram reći da smo od deset europskih utakmica dvije najlošije odigrali protiv Salzburga. Da imamo bod iz Glasgowa, bilo bi sigurno drugačije. Ovako...", zaključio je Cvita.

Eduardo: Možemo se mi ispričati, ali što vam to vrijedi? Krivi smo! 

U svlačionici Dinama vladao je muk. Pinto i Eduardo bili su među hrabrijima koji su prošli pokraj novinara. Otišli su po stvari u hotel, a zatim su se pognute glave vukli do svojih automobila. Tek je vratar Modrih prozborio koju riječ.

"Bio je ovo loš dan za cijelu ekipu. Treba priznati da je Salzburg bolja ekipa od nas. Svi smo odgovorni za ovo što se dogodilo. Ne znam što da vam kažem. Možemo se ispričati, ali što vam to vrijedi", rekao je Eduardo.

Ademi: Sve je moguće u nogometu pa čak i da Dinamo prođe dalje

Nakon što je većina novinara odustala od čekanja povrijeđenih dinamovaca, pojavio se Arijan Ademi.

"Nismo ovo očekivali. Podbacili smo i možemo se samo ispričati navijačima. Nismo odigrali pravu utakmicu. Salzburg nas je zasluženo pobijedio i nadigrao", rekao je Ademi.

"Kriza? Ne bih o tome pričao. Imamo šanse za prolaz, a u nogometu je sve moguće pa čak i da mi prođemo", nadodao je.

Pročitajte više