Igrač utakmice: Kovačić je konačno naučio što znači igrati u Italiji

Foto: Screenshot Inter 

ČITATELJI GOAL.coma izabrali su Matea Kovačića za igrača utakmice u kojoj je Inter s čak 7:0 razbio Sassuolo. Novinari Goala maksimalnu ocjenu ipak su dali Argentincu Mauru Icardiju za njegov hat trick, no i taj potez svjedoči kakva je tek bila partija kojom je hrvatski reprezentativac osvojio publiku. I ne samo onu virtualnu: u 65. minuti kada je zamijenjen ispraćen je gromoglasnim pljeskom s tribina. 

>>> OPŠIRNIJE: Fantastičnom Kovačiću pljesak Meazze za gol i dvije asistencije! 

Kovačić je lakoćom valjao suparnike i dirigirao brzim akcijama Intera. Upisao je dvije asistencije i hladnokrvno zabio svoj prvi pogodak u Serie A. 

Trener Intera Walter Mazzarri tako se u razgovoru za Sky Sports odmah susreo s pitanjem o Kovačiću koji je igrao na na lijevoj strani veznog reda u 3-5-2 formaciji. Igrao je na istom mjestu i u reprezentaciji nedavno, ali ni približno ovako učinkovito.

"U ovakvoj smo formi završili i prošlu godinu, ali nekoliko je igrača napredovalo, poput Kovačića i Hernanesa. Već sam naglasio da naši veznjaci moraju biti agresivniji i raditi presing, to je nogomet kakav ja želim. Ovo što smo danas pokazali je moj ideal nogometa. Nadam se da ćemo tako nastaviti. Ne smijemo protivniku dati vremena da misli. Kovačić konačno razumije što znači igrati u Italiji. Bio je dobar u defenzivi, duelu, odlično se kretao, napadao je i pritiskao kada je to trebalo. Zabio je i gol nakon odlilne akcije. Napreduje, razvija se", rekao je Mazzarri. 


Inter vs Sassuolo 7-0 All Goals and Full... by bbdwebtv

 

Pročitajte više