Igrači ne znaju u čemu je problem: Bayern tone sve dublje



NOGOMETAŠ Bayerna pokušavaju pronaći opravdanje za vrlo loše recentne partije u Bundesligi, zbog kojih imaju veliki zaostatak za braniteljem naslova, dortmundskom Borussijom. Bayern je zimsku stanku dočekao na prvom mjestu na ljestvici, s tri boda prednosti pred "žuto-crnima" iz Dortmunda. Nakon poraza u Leverkusenu od Bayera s 2-0 u prošlom, 24. kolu, Bavarci za Borussijom zaostaju 7 bodova!

"Nedostaje nam sreće, ali i odlučnosti u akcijama pred suparničkim vratima. U obrani smo nestrpljivi. Apsolutno želimo pobijediti u svakoj utakmici i znamo da moramo pobjeđivati. Otvorimo se i uđemo u probleme. Zbog pritiska da moramo pobijediti, postanemo nervozni i nesigurni. To nam se ne bi smjelo događati. No, kada se dogodi, više nismo kompaktni i ne igramo s potrebnom disciplinom."

Odbacio je kritike na račun trenera Juppa Heynckesa, koji je optužen da je izgubio kontrolu nad momčadi. "Nije točno, pogledajte samo prvo poluvrijeme u Leverkusenu, ne možete reći da nas trener nije dobro pripremio. Za dobrobit momčadi, svatko od nas bi trebao biti i samokritičan."

Onda je krenuo od sebe. Iako je na vrhu ljestvice strijelaca s 18 golova iz 23 utakmice, u zadnjim nastupima ga nije išlo. "Prolazim kroz tešku fazu jer nisam zabijao u zadnjim utakmicama. Moram jednostavno nastaviti igrati kao i inače, ali i djelovati konstantnije ispred gola suparnika. Bio sam blizu postizanja gola u Leverkusenu, siguran sam da ću poentirati u idućim utakmicama",  zaključio je Gomez.

Za razliku od njega, srednji branič Daniel Van Buyten je ponudio sasvim drukčiji pogled na srž problema. Prozvao je suigrače da se ne trude dovoljno na treninzima! "Sve počinje na trening-igralištu. Moramo raditi bolje ako želimo biti uspješniji na utakmicama. Teško je prihvatiti što nam se događa nakon odličnog prvog dijela sezone. Možda smo bili i previše samopouzdani",  rekao je Van Buyten.

Pročitajte više