Il Giornale napao Mazzarrija: "Ne može ti Kovačić biti za sve kriv"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što su Matea Kovačića kritizirali trener Intera Walter Mazzari i nekadašnji nogometaš Gianluca Vialli, u obranu mladog hrvatskog veznjaka poslije derbija protiv Juventusa stao je Il Giornale.

"Kovačić je žrtva u Mazzarrijevom Interu, a to je pokazala i utakmica protiv Juventusa", počinje svoj tekst Il Giornale i potom objašnjava zašto je Kovačić žrtva.

"Pirlo odigra dobro - kriv Kovačić. Lichtsteiner zabije gol - kriv Kovačić. Vezni red premekan - kriv Kovačić. Kamenovanje autobusa Intera? Možda je i tu kriv Kovačić."

"Slično je u Interu radio Mourinho s Balotellijem, ali je tada dobio ostatak svlačionice na svoju stranu. Za Mazzarrija se ne zna je li uspio isto ili je možda postigao suprotan učinak. Mazzarrijev Inter je loš, a to pokazuju i brojke: bez pobjede u 2014. godini, četiri poraza na četiri posljednja gostovanja, dva postignuta gola u posljednjih pet utakmica..."

Il Giornale piše i kako su navijači nezadovoljni vladavinom Mazzarrija koji je u Inter stigao iz Napolija.

"Navijači mu zamjeraju: nedostatak momčadskog duha, avanturističku igru, vječno lošu obranu, te ono najbitnije: loše upravljanje mladićima poput Kovačića koji često ulazi kao zamjena, stalno mijenja uloge u momčadi i koji je zbog toga je zbunjen."

Inter je nakon 22 kola Serie A na šestom mjestu s 26 bodova manje od vodećeg Juventusa.

Pročitajte više