Ima li Slaven Belupo hrabrosti zapapriti Mamiću?

Foto: Hina

DOK Maksimirom još odjekuje vijest o iznenadnom protjerivanju Sammira iz kluba, Dinamo se priprema za današnju utakmicu sa Slaven Belupom, koja se igra od 15 sati.

Sinoć je privremeni trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić objavio kako više ne računa na donedavno "najboljeg igrača HNL-a" i hrvatskog reprezentativca. Još nije poznato što je nagnalo braću Mamić da se odreknu Sammira, koji je postao poznatiji po burnom noćnom životu nego majstorijama na terenu, no klub je najavio objašnjenje početkom tjedna.

Atmosferu je začinio i povratak Hajduka na vrh ljestvice jučerašnjom pobjedom protiv Istre na Poljudu. Splićani su kiksali u prošlom kolu u Koprivnici i prepustili Dinamu prvo mjesto, a na "modrima" je da ih još jednom preteknu.

Na Maksimiru je jasno tko je favorit, a gledajući i međusobne oglede u Dinamu nemaju razloga za zabrinutost. Belupo je u prošlosti rijetko znao iznenaditi, a posljednji put protiv Dinama je slavio u rujnu 2008. godine na svom terenu. Jedinu pobjedu na Maksimiru u posljednjih 12 godina Belupo je ostvario 2004. godine (1:2) u sezoni u kojoj su oba puta porazili "modre". Bila su to neka druga vremena...

Frančić: Idemo se nadigravati

Ove sezone Belupo ima samo tri pobjede iz 15 utakmica, ali i pet remija. Forma momčadi Mladena Frančića je u usponu, a igru je podigao i dolazak iskusnog Davora Vugrineca. Prije remija s Hajdukom (3:3) u prošlom kolu, upisali su pobjede protiv Lučkog u Kupu te Osijeka i Lokomotive u prvenstvu, a remizirali su sa Istrom i Dragovoljcem. 

 
"Svjesni smo da u goste idemo najkvalitetnijem i najboljem hrvatskom prvoligašu koji nije dobro prošao u Europi i sada mu predstoje samo nastupi u domaćem prvenstvu. Dinamo je favorit, a mi mu se idemo nadigravati i pokušati ostaviti što bolji dojam. Svi se veselimo ovom susretu u kojem će se vidjeti i naše mogućnosti", kazao je trener Slavena Mladen Frančić pred utakmicu.

Mamić: Nismo posebno raspoloženi

Dinamo se oprostio od Europe porazom u Eindhovenu prošlog tjedna, a nervoza Zdravka Mamića znak je bratu Zoranu i njegovim igračima da što prije osiguraju jesenski naslov prvaka za bolji dojam pred zimsku pauzu.

Zoran Mamić je nakon preuzimanja klupe od Branka Ivankovića promijenio taktiku i u napad gurnuo Sammira, na kojeg više ne računa, pa će se "modri" ponovo osloniti na napadače koji su ove jeseni pomalo uspavani.

"Slaven se popravio dolaskom Frančića, a naša ekipa nakon PSV-a nije u nekom posebnom raspoloženju. Ekipa nije na nivou na kojem bismo željeli. Ne smijemo razmišljati o jučer, nego se koncentrirati na sutra. Moramo biti pravi ako želimo pobjedu", rekao je Mamić u najavi utakmice. Dinamu će nedostajati tek Ademi, Husejinović i vratar Sandomierski.

Utakmicu će suditi Danijel Trampus iz Osijeka, a njegovi pomoćnici bit će Tomislav Petrović (Valpovo) i Siniša Premužaj (Varaždin). Četvrti: Domagoj Ljubićić (Osijek). Delegat: Stipe Doljanin (Hrvace).

Pročitajte više