Index doznaje: Mamić opet lovi Magatha, sastanak u Münchenu!

Foto: Getty Images / Guliver image 

ZDRAVKO MAMIĆ još nije odustao od Felixa Magatha. Prema izvorima Indexa bliskih klubu u Münchenu je održan sastanak na temu dolaska 60-godišnjeg Bavaraca u Dinamo. Ishod ovog putovanja se još čeka, ali motiv je jasan - nagovoriti legendarnog HSV-ovog veznjaka i trenera prvaka s Bayernom i Wolfsburgom da spusti cijenu rada.

Iako Magath od 2010., ili preciznije od svoje druge sezone u Schalkeu, nema pravi rezultat, jasno je da njegova reputacija vrijedi rekordan novac za Dinamo. 

Najuspješniji Dinamov trener ove sezone, Zoran Mamić, nakon što je uzeo prvi europski bod PSV-u, održao je televizijski govor o neljudskim uvjetima HNL-a u koje ne želi doći nijedan pošteni trener ili igrač, no Dinamo nikada nije krio koliko ih je golicala ideja o još jednom megalomanskom transferu. Bez obzira što je štedljivi predsjednik Mirko Barišić nakon ispadanja iz Lige prvaka rekao: Magath nam je preskup, Zdravko Mamić nije probao još samo to - dovesti trenera čiji će im blještavi CV pomoći da ne vide prljavštinu gostujućih svlačionica u domaćoj ligi a to je Zoki također naveo kao prepreku dovođenja poštenog stranca.

Magath za Stuttgarter Zeitung: Jako sam vezan za HSV, ali ja živim u Münchenu . Znate li koliko je daleko Hamburg? 

Magath živi u Münchenu i prije svega nekoliko dao je opširan intervju za Stuttgarter Zeitung. Zna se da ga financijer posrnulog HSV-a Klaus-Michael Kühne želi i može silno platiti da pomogne. Milijarder Kuhne bio opet uložio u klub samo ako Magath bude predsjednik.Hoće li?

"HSV je klub koji mi je najbliži, s njim sam najviše povezan i imam mnoge emocije. No, ja živim u Muenchenu. Znate li koliko je to daleko od Hamburga?", rekao je Magath koji je s Hamburgom osvojio tri naslova prvaka Njemačke i dva Kupa prvaka. Juventusu je u finalu 1983. zabio i odlučujući pogodak.

"Gospodin Kuehne zvao me na sastanak i objasnio mi da je klub dužan 24 milijuna eura. Kuehne želi pomoći. Ja ne vidim razlog da silom razdrmam svoju svakodnevnicu. U nogometu želim pokazati svoje vještine i iskustvo, ja sam idealist"

Sin portorikanskog vojnika i majke Njemice u Dinamo bi donio red i rad s kakvim se Dinamovi igrači zasigurno nikada nisu sreli.  Za Magatha bi odlazak u inozemstvo bio novost. Magathove bogato dokumentirane tenerske metode osjetili su Ivica Olić, Ivan Rakitić, Srđan Lakić i Mario Mandžukić.

S Bayernom je Magath osvojio dva naslova prvaka Njemačke. Kada je došao u klub 2004. godine odmah posprema duplu krunu, što je Bayern ponovio i iduće sezone, prvi put u povijesti natjecanja. Treći, povijesni naslov Bundeslige uzeo je s Wolfsburgom. Bila je to za Vukove prva titula, do koje ih je Magath doveo s devetog mjesta nakon zimske stanke. Dio te ekipe bio je Edin Džeko. Magath se još jednom vratio u grad Volkswagena, ali dobio je otkaz nakon najgoreg starta kluba u povijesti. Od listopada prošle godine je bez trenerskog angažmana.

Magath nije Vaha  

Za interes Zdravka Mamića zna već nekoliko mjeseci. Prvi sastanak najavljen je nakon novog otkaza Kruni Jurčiću, no već nakon uzvrata s Austrijom Zoran Mamić je rekao: Od Magatha neće biti ništa.

Dva mjeseca kasnije, Dinamo je smijenio još jednog trenera, a sezona je praktički počela. Klubovi s ozbiljnom sportskom politikom to ne rade, a Mamić bi ozbiljnost vratio velikim trenerskim imenom. Iako svjestan da Magath nije Vaha i da mu na rastanku neće oprostiti 1.3 milijuna eura neodrađenog ugovora. 

Pročitajte više