Index na F4 Eurolige: Real sanja titulu u svom gradu

Foto: Hina, Index

VEČERAS započinje najveći spektakl europske klupske košarke. U Madridu s početkom u 18 sati starta Final Four Eurolige, nakon 247 odigranih utakmica u ovoj sezoni.

Nakon Londona,Milana i Istanbula, grad domaćin napokon će imati predstavnika u završnici. U prvoj utakmici sastat će se stari poznanici CSKA I Olympiacos, dok će u drugoj utakmici Real Madrid igrati protiv Fenerbahcea.

Može li Real do titule u svom gradu?

Nakon što je Real bio favorit u prethodna dva Final Foura (igrana u Londonu i Milanu), no niti jednom nije uspio osvojiti titulu zahvaljujući Olympiacosu i Maccabiju, momčad Pabla Lasa dobila je priliku da ove godine zaigra pred domaćim navijačima.

Iako je Real dosta izgubio odlaskom Mirotića, Ayon i Nocioni te “pomlađeni” Felipe Reyes pokazali su se kao dostojne zamjene te je Real u Top 16 Eurolige počeo pokazivati svoje pravo lice. Na Final Four su ušli nakon što su pobijedili vrlo dobri Efes u četiri utakmice u četvrtfinalu. Priliku za ulazak u finale imat će protiv Fenerbahcea Željka Obradovića koji je u drugoj sezoni na klupi turske momčadi uspio izboriti turnir najbolje četvorke nakon što je u četvrtfinalu u tri utakmice deklasiran aktualni prvak Maccabi. Fenerov Luka Žorić će pak biti jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem F4.

CSKA traži osvetu protiv Olympiacosa


Jednako, ako ne i zanimljivija, mogla bi biti prva utakmica dana između CSKA i Olympiacosa. CSKA je vjerojatno najbolja momčad Europe i da se igra playoff na tri dobivene utakmice, nekako smo mišljenja da bi bilo teško dobiti rusku momčad koja ima vanserijske individualce. Ipak, u jednoj utakmici sve je moguće, a ne postoji europska momčad koja ima veći pobjednički karakter od grčkog Olympiacosa.

Podsjetimo, Olympiacos je prije tri godine košem Printezisa sa zvukom sirene pobijedio CSKA u finalu nakon što su se vratili s -19. Godinu kasnije, Olympiacos je relativnom lakoćom u Londonu pobijedio CSKA u polufinalu te je nakon toga pobjedom nad Realom osvojio drugu uzastopnu krunu. Ove je godine pak Printezis bio koban za Barcelonu kad je sa zvukom sirene postigao tricu za pobjedu u četvrtoj utakmici četvrfinala kojom je izboren Final Four.

Spektakl u Madridu prenosit će se u više od 200 zemalja na šest kontinenata što dovoljno govori o tome kako je Euroliga svake godine sve popularnija.

U svakom slučaju, očekuje nas veliki spektakl.

RASPORED, petak 15.5.2015.:

18:00  CSKA – Olympiacos

21:00  Real Madrid – Fenerbahce

Berlin domaćin Final Foura iduće godine

Nakon Istanbula, Londona, Milana i Madrida, iduće godine domaćinstvo euroligaškog Final Foura pripast će Berlinu.

Berlin će po drugi put biti domaćin euroligaškog Final Foura. Najveći njemački grad bit će domaćin u predivnoj Mercedez-Benz Areni gdje svoje domaće euroligaške utakmice igra euroligaška ALBA za koju su ove godine nastupali Leon Radošević i Marko Banić te su bili korak do plasmana u četvrtfinale. Berlin je posljednji put bio domaćin 2009. godine.

“Čast mi je objaviti da će Berlin biti domaćin Final Foura 2016. Mercedez-Benz Arena jedna je od najboljih Arena u Europi, a možda i najbolja, a Berlin je jako seksi destinacija za naše navijače".

Arena u Berlinu otvorena je 2008. godine te je jedna od najmodernijih svjetskih arena.

“Euroligaški Final Four je najprestižnije natjecanje u europskoj klupskoj košarci, a činjenica da će Berlin ponovno biti domaćin pokazuje povjerenje koje Euroliga ima u njemačku košarku i Berlin kao glavni košarkaški grad. Europska natjecanja su jako bitna za naš identitet. ALBA je jedna od rijetkih klubova koji su igrali u europskim natjecanjima u zadnjih 25 godina”, izjavio je Marco Baldi, CEO Albe.

Pročitajte više