Index otkriva: FIFA za sada nema indicija da je jedina pobjeda Hrvatske na SP-u namještena

Foto: Getty images

NAKON što je jedan od čelnika FIFA-e Ralf Mutschke izjavio kako je susret Hrvatske i Kameruna pod istragom zbog mogućeg manipuliranja ishodom, Index je uputio službeni upit krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji.

"Za sada nemamo nikakve indikacije da se na Svjetskom prvenstvu manipuliralo ishodom nogometnih susreta, ali isto tako ne smijemo komentirati bilo kakve informacije koje bi mogle kompromitirati istražni proces pa čak ni naznačiti da li je uopće pokrenuta kakva istraga", odgovorili su iz FIFA-e.

FIFA-a: Za sada nema indikacija da je susret Hrvatska - Kamerun namješten

"Tek nakon nakon završetka potencijalne istrage i nakon što se obavijeste dvije osumnjičene strane, FIFA će izaći sa službenim priopćenjem o rezultatima iste. Dajemo sve od sebe da ovakve stvari izbacimo iz nogometa i nastavit ćemo surađivati sa Vlastima na svim razinama kako bi smo iskorijenili ovakve stvari iz nogometa".

Iz FIFA-e su također podsjetili na nedavni intervju koji je Ralf Mutschke dao na temu "manipulacija ishodima nogometnih susreta" te kako je ova tema bila na dnevnom redu press konferencije održane 20. lipnja.

Finke: Nema govora ni o kakvom namještanju

Prisjetimo se, na ovu temu osvrnuo se trener Kamerunaca Volker Finke s gnušanjem je odbacio takvu mogućnost.

"To su smiješne glasine i drago mi je da prije nisu došle do mene. Ne čitam novine, kao što vidite s razlogom. Mogu sam reći da je potpuno nemoguće da bi moji igrači uopće pomislili na takvo što. Nemojte se brinuti, nema tu ni trunka istine."

"Mutschke je to rekao? Ne znam što da vam kažem na to. Da budem iskren, ne želim razmišljati o tim glupostima. Moje je da se bavim onim travnjaku, a ne onim van istog", dodao je.

Pročitajte više