Inter predstavio Kovačića: "Volio bih da i Halilović dođe!"

Foto: Screenshot - Inter.it

MATEO KOVAČIĆ je dočekao i svoje službeno predstavljanje na Giuseppe Meazzi, iako je već prošlog vikenda debitirao za Inter.

Mladi je hrvatski nogometaš iz Dinama stigao dan prije završetka zimskog prijelaznog roka za 13 milijuna eura, a još dva će dodati ukoliko momčad Andree Stramaccionija izbori Ligu prvaka sljedeće sezone.

Kovačić je u porazu od Siene debitirao u dresu s bojem 10 igrao je drugo poluvrijeme, a Inter je poražen 3:1.

"Uzor mi je Prosinečki, ali volim biti svoj"

"Sretan sam što sam došao ovdje. Ponosan sam što ću igrati za tako velik i važan klub", rekao je Kovačić i otkrio novim fanovima svoje nogometne uzore:

"Prosinečki mi je, moram priznati, najdraži igrač, ali volim biti svoj. Ponosan sam što mogu nositi "desetku", ali brojevi ništa ne znače, trebam igrati".

"Bio sam iznenađen pozivom Intera, još uvijek mi je teško vjerovati da sam ovdje", rekao je 18-godišnji veznjak i pozvao još jednu mladu nadu hrvatskog nogometa Alena Halilovića koji će biti sljedeći veliki Mamićev posao:

"Naravno da bih volio da talent poput Halilovića dođe igrati ovdje i nadam se da će biti i drugih igrača".

"Sviđa mi se Interova taktika"

Kako vidi svoju ulogu u Interu?

"Dobar sam i na zadnjem i na ofenzivnom veznom. Neću ja odlučiti što ću igrat, to je na treneru. Važno je da dajem sve od sebe. Sviđa mi se taktika i mislim da kao srednji vezni mogu dati puno", rekao je Kovačić.

Posljednji rezultati nisu bili zadovoljavajući, a hrvatski je reprezentativac navijačima poručio: "Igrali smo loše prošlog tjedna, ali nadokandit ćemo ta tri boda".

Njemački u Italiji neće dugo govoriti.

"Sretan sam što imam suigrače koji govore mojim jezikom. Talijanski je prekrasan, naučit ću ga što prije".

Pročitajte više