Interova generalka za pakao Poljuda: Palacio spasio "bod" kod Celtica, Livaja zamijenio Sneijdera!



HAJDUK zadnju utakmicu prije velike fešte protiv Intera igra s gradskim rivalom Splitom, ali i ugledni gosti koji skoro dolaze na Poljud nisu prije europske premijere imali laku provjeru - gostovali su kod prvaka Škotske.

Kris Commons doveo je na Celtic Parku domaćine u vodstvo pri kraju prvog dijela sjajnim golom iz voleja, ali je upravo ozljeda ovog veznjaka u kasnijem dijelu utakmice, natjerala domaćine da je privedu kraju s deset igrača, što je Interu svakako pomoglo da izjednači preko pojačanja iz Genoe.

Dogodilo se to u zadnjim sekundama utakmice, kada je Argentinac iz blizine savladao Celticovog vratra Forstera.

Međutim, Celtic je bio daleko bolja momčad, iako je Inter nastupio u najjačem sastavu. Istaknimo da je 15 minuta prije kraja Marko Livaja zamijenio Wesleya Sneijdera i igrao do kraja, što pokazuje da je u ozbiljnoj konkurenciji za nastup protiv svog matičnog kluba.

Hajdukovcima je dobro znati da je Celtic potpuno izbušio Inter preko bokova, točnije Silvestrea i Zanettija. Bhoys su puno prilika stvorili iz ubačaja nakon što su Matthews, Izaguirre, Commons i Samaras probijali strane i nabacivali za Hoopera i Stokesa.


Desno krilo Celtica je i postiglo vodeći gol, koji je doista bio krasan: Mulgrew ga je pronašao iz slobodnjaka, a Commons je loptu primiorio prsima i zabio u gol novog Interovog golmana Samira Handanovića. Slovenski reprezentativac ovog je ljeta došao iz Udinesea.

Inter u prvom dijelu nijednom nije zaprijetio Celticu, ali je bio puno bolji u nastavku, kada su Livaja, Nagatomo i Miudingayi ulaskom u igru svoju momčad učinili puno opasnijom i izravnijom.

Commons je prije ozljede imao još jednu priliku da poveća vodstvo Celtica i svoj golgeterski konto, ali mu je Handanović odlično obranio udarac iz mrtvog kuta.

Kao što smo istakli, Inter se spasio od poraza na samom kraju: Foster je odlično obranio udarac Milita nakon pokušaja Chivua iz daljine, ali Palacio odbijanac zabija u mrežu.

Sastavi:

CELTIC (4-4-2)

Forster; Matthews, Lustig (Irvine 66) Mulgrew, Izaguirre - Commons, Wanyama, Ledley (McCourt 66) Samaras (McGeouch 73) - Hooper (Twardzik 66) Stokes (Bangura 36)

INTER (4-2-3-1)

Handanović; Silvestre (Mudingayi 52) Ranocchia, Chivu, Zanetti - Cambiasso, Guarin - Jonathan (Nagatomo 46) Sneijder (Livaja 76) Coutinho (Palacio 52) - Milito


Nisu ulazili: Castellazzi, Benassi, Mbaye, Bianchetti, Garritano

Pročitajte više