Isner izborio polufinale Houstona pobjedom nad braniteljem naslova

DVOJICA dvomaćih tenisača John Isner i Michael Russell, plus Španjolac Feliciano Lopez i Argentinac Juan Monaco, igrat će u polufinalu ATP turnira u Houstonu.

Titulu pobjednika od prošle godine neće braniti Amerikanac Ryan Sweeting, što nije čudno, jer je u četvrtfinalu morao igrati protiv zahuktalog Johna Isnera, koji je postavljen za drugog nositelja turnira.

Isner je u meču u kojem nije bilo breaka pobijedio 7:6(1), 7:6(4). Inače, tijekom meča je Sweeting imao duplo više prilika za oduzimanje servisa (6-3), ali nijedna od tih devet prilika nije iskorištena. U oba tie-breaka je Sweeting bio posve podređen, te je napustio turnir.

U polufinalu će Isner igrati protiv Feliciana Lopeza koji nije niti morao okončati meč protiv Argentinca Carlosa Berlocqa. Naime, kod 6:4, 2:2 Berlocq je predao meč zbog ozljede lista noge.

Nakon što je prošao kvalifikacije, te u glavnom turniru pobijedio, između ostalih i prvog nositelja Mardyja Fisha, iskusni Michael Russell je dobio i Ryana Harrisona, sa 6:1, 5:7, 6:3. Njegov  suparnik u polufinalu je Juan Monaco koji je sa 7:6(4), 7:5 svladao Kevina Andersona.

ATP Houston, četvrtfinale:

Russell - Harrison 6:1, 5:7, 6:3

Monaco (4) - Anderson (5) 7:6(4), 7:5

Lopez (3) - Berlocq (6) 6:4, 2:2, predaja Berlocqa

Isner (2) - Sweeting 7:6(1), 7:6(4)

Pročitajte više