Italija na Europsko prvenstvo bez Giuseppea Rossija

DOBRA vijest za hrvatsku reprezentaciju loša je za talijanskog izbornika Cesarea Prandellija. Giuseppe Rossi propustit će Europsko prvenstvo zbog nove ozljede.

Proteklih sezona udarna igla Villarreala na treningu je obnovio ozljedu desnog koljena na kojem su mu popucali ligamenti te ga čeka nova operacija. Neće se stići oporaviti na vrijeme za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini na kojemu Italija igra u skupini s Hrvatskom, Španjolskom i Irskom.

Ove je sezone Rossi odigrao prvih deset prvenstvenih utakmica, uz pet europskih nastupa, skupivši pet golova i dvije asistencije. U listopadu je ozlijedio isto koljeno i tek se trebao vratiti na travnjak u završnici sezone, ali je na posljednjem treningu obnovio ozljedu. Oporavak će trajati novih šest mjeseci.

Sa svojih 25 godina skupio je 27 nastupa za "Azzure", zabio je šest golova i dva puta asistirao, a na Euru je trebao biti Prandellijev adut pored Pazzinija, Matrija i Giovinca. Još nije poznata sudbina Marija Balotellija čija karta za Poljsku i Ukrajinu čeka u Prandellijevom džepu, a ovisit će o svom ponašanju i formi do kraja sezone. Umjesto Rossija poziv očekuje i Romina mlada zvijezda Fabio Borini.

Pročitajte više