Ivan Bilić: U Poreču možete očekivati sve, ali dosadan meč ne

Foto: FFC

FINAL FIGHT Championship koji će se 21. studenog održati u Poreču u kick-boks dijelu programa ponudit će meč u kojem će Ivanu Biliću iz pulskog Trojana protivnik biti slovenski predstavnik Grega Smole.

Ivan Bilić je svoju kvalitetu kick-boksača pokazivao već tijekom amaterske karijere. Nastupao je i osvajao brojne međunarodne i domaće turnire. U najznačajnije uspjehe ovog borca iz Pule pripada naslov europskog prvaka u full contactu te naslovi državnog prvak u taekwondou i kick-boksu. Sve je počelo kad je imao 10 godina...

"Sestra je kriva što sam se počeo baviti borilačkim sportovima"

"Moja je sestra kriva za to što sam se počeo baviti borilačkim sportovima. Kao većina mojih prijatelja, trenirao sam nogomet, a ona taekwondo. S obzirom na to da su joj treninzi bili u večernjim satima ja sam ju pratio do dvorane. Jednog dana sam se priključio treningu... I tako je to sve počelo."

Taekwondo je bio prvi susret s borilačkim sportovima, a kasnije je krenuo u druge discipline.

"Postepeno smo krenuli u kick-boks s light contactom, preko full-a i low kicka stigao sam do K1. Iskušao sam se i u MMA, ali sad radim samo stand up pod vodstvom Zelga Galešića u Trojanu."


Trenutno je na omjeru od 9 pobjeda i jednog poraza. Taj jedini poraz doživio je u svom prvom nastupu na Final Fight Championshipu. Protivnik mu je bio Miran Fabjan...

"Fabjan mi je bio najteži protivnik u dosadašnjem dijelu karijere. Borili smo se u Poreču pred mojim navijačima. Ulaznice su bile rasprodane, dvorana ispunjena, ambijent i atmosfera odlični. Jedino je nedostajala pobjeda da sve bude savršeno. No, unatoč porazu zadovoljan sam odrađenom borbom."

"Trener Zelg i dobar kut su moja velika prednost"

Novi nastup na FFC-u uslijedio je u Ljubljani. Na suprotnoj je strani ovog puta bio Alan Karczewski. U izjednačenoj borbi Bilić je došao do pobjede većinskom odlukom sudaca.

"U Ljubljani je glavni cilj bila pobjeda. Nakon poraza od Fabjana znali smo da je ona vrlo važna kako bi osigurao sljedeći poziv za neki budući FFC. Kad je meč u pitanju mislim da sam ga dobro odradio. Jasno, uvijek ima mjesta za napredak i uvijek se može bolje. Najvažnije je da nije bilo ozljeda. Poslije tog meča nastavili smo s treninzima. Ovaj FFC u Poreču bio je prvo planiran za kraj listopada pa nisam imao vremena za odmor. Zato smo odmah nastavili s radom."


Pripreme ulaze u završnu fazu. Dosad je Bilić više radio na snazi i kondiciji, a sad je krenuo s teškim sparinzima i „brušenjem“ taktike za novog protivnika.

"Iskreno moram priznati da ne znam puno o svom protivniku. Pogledao sam neke njegove borbe na internetu, vidio sam da se isto borio na FFC-u tako da mi neće biti lako. Međutim svatko ima određene nedostatke i to treba znati iskoristiti."

Svoju prednost u meču koji ga očekuje vidi u kutu i savjetima koji će iz njega dolaziti tijekom borbe.

"Trener Zelg i dobar kut su moja velika prednost. Ako slušam i pridržavam se njihovi kvalitetnih savjete već je dobiveno više od pola borbe. Prednost će biti i domaća publika koja daje vjetar u leđa i gura naprijed pa čak i u trenucima kada nemaš više snage. Vjerujem da će svi navijati za mene i ne sumnjam da ću imati odličnu podršku. Biti ću na svom terenu, a kako se na ovom FFC-u bori i moj prijatelj iz kluba Patrick Pereša očekujem puno naših navijača.

Ostalo je pitanje kakav meč možemo očekivati i što će nam ponuditi Ivan Bilić 21. studenog na FFC-u.

"Možete očekivati svašta, ali nikako dosadan meč. Uvjeren sam da ćemo gledateljima pružiti zanimljiv meč.", rekao nam je na kraju razgovora Ivan Bilić koji je još morao napomenuti da ne bih sve ovo ostvario bez trenera Galešića, Vojnikovića, Klimana, Jugovca, Moscarde i svih dečki iz pulskog Trojana.
 

Pročitajte više