Ivanišević: Trava me uvijek podsjeti na Wimbledon

GORAN IVANIŠEVIĆ svake je godine nostalgičan u vrijeme Wimbledona.Sve ga podsjeća na legendarnu 2001. kada je u finalu u pet setova pobijedio Patricka Raftera.

Svjetska novinska agencija Reuters je s početkom Wimbledona obavila razgovor s Ivaniševićem, koji je direktno ustvrdio:

"Svaki puta kada vidim travu iz svog doma u Hrvatskoj sjetim se Wimbledona. Ali, sada sam miran, jer znam da sam ga osvojio", krenuo je Ivanišević i nastavio:

"I dalje znam gledati svoje mečeve u Wimbledonu. I malo sam mazohist. Gledam one sa Samprasom i ne mogu vjerovati kako sam neke izgubio. No, protiv njega sam znao upropaštavati i vodstvo od 5-0. Time sam valjda sve rekao. Da, najviše gledam te poraze i čudno je kako ni s kim u karijeri nisam imao takvih problema kao s njim. Jednostavno, protiv Samprasa sam uvijek morao odigrati nešto posebno, a to nije uvijek bilo lako".

Onda se vratio 2001. godini.

"Bila je to sudbina, što drugo reći."

O današnjem tenisu je, pak, rekao:

"Ne, nikako nije dosadan, ali je ipak dosta drugačiji nego prije. Nekada je bilo tenisača s mnogo različitih karakteristika i ti su mečevi bili jako interesantni. Sada je istina da svi igraju vrlo slično, ali lagao bih da nema fantastičnih mečeva. Primjerice, ovogodišnji finale Australian Opena između Đokovića i Nadala. Nevjerojatno je da su nakon šest sati udarali lopticu jednako kao na samom početku meča", zaključio je Goran.

Pročitajte više