Ivanković najavio derbi protiv Splita: Čeka nas teška utakmica na Parku mladeži

Foto: HINA

TRENER Dinama Branko Ivanković najavio je utakmicu protiv Splita u 13. kolu HNL-a. Utakmica je na rasporedu u subotu od 19 sati.

"Znate koliko nam je važna utakmica protiv Splita. Ojačali su momčad ove sezone, ali podbacili su rezultatski i tražit će nastavak dobrih rezultata protiv Dinama. O kvaliteti Splita dovoljno govori to što su s lakoćom uzeli bod Hajduku na Poljudu, zatim nesretno izgubili dva boda u Rijeci i to pokazuje da imaju kombinaciju iskusnih igrača, internacionalaca i domaćih mladih igrača koji su dodatan polet, entuzijazam i strast u igri. Svjesni smo da nas čeka teška utakmica na Parku mladeži i da će Split napraviti sve da nas pobijede. Bit će to veliki izazov za nas", rekao je Ivanković, a prenosi službena stranica Dinama.

Ivanković ne može računati na Brozovića, Addyja te Fernandesa.

"Brozović je dobio udarac u kvadriceps i počeo je s laganim treningom, Addy je osjetio bol u mišiću i obavlja još dio pretraga, a Fernandes je stigao kasno sinoć, osjeća umor zbog vremenske razlike i kroz trening će se vratiti u europsku vremensku zonu. Alternacija za Fernandesa su Husejinović i Antolić, umjesto Brozovića vjerojatno će igrati Pamić, i u obrani će biti Šimunović ili Ćalušić. Imamo napadača manje pa je Rukavina također u kadru, on dobro trenira i bliže je konkurenciji nego prije", poručio je trener Dinama, koji se osvrnuo na novog izbornika hrvatske reprezentacije, Niku Kovača.

"Želim Niki Kovaču puno uspjeha i sreće, te da se svi skupa veselimo nakon posljednje dvije utakmice. Svi se nadamo i očekujemo našu reprezentaciju u Brazilu 2014. godine. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, a novi izbornik ima podršku svih. Iskreno vjerujem u uspjeh naše reprezentacije, to su igrači koji su se dokazali i uz zajedništvo mogu ostvariti ono što svi želimo", za kraj će Ivanković.

Pročitajte više