Ivanković najavljuje spektakl protiv Rijeke: Da ne vjerujem u sebe i ovu momčad, otišao bih

Foto: HINA

DVA DANA nakon teškog poraza u Bugarskoj, trener Modrih Branko Ivanković najavio je derbi s Rijekom na Maksimiru. Pobjeda je u svalom slučaju imperativ.

"Nema vremena tugovati i razmišljati o pogrešci. To su greške kakve se događaju jednom u pet godina, moramo ići dalje. Da ne vjerujem u sebe i ovu momčad, otišao bi. Prije svega bih želio čestitati Rijeci na nizu odličnih rezultata i remiju u Europa ligi. Mislim da je to najbolja pozivnica za derbi", rekao je Ivanković u uvodu.

"Očekujem da moja momčad pokaže pravi inat, da dokažu da mogu i znaju te da ne nose slučajno dres Dinama i vodeća su momčad na ljestvici. Sigurno nisu zaboravili igrati nogomet preko noći. Očekujem dobru igru i tri boda, a ime i snaga protivnika sugeriraju kako nas čeka prava utakmica", dodao je.

Dobro zna kako atmosfera nije bajna...

"Sigurno nije ugodno gubiti utakmice i ne ostvarivati rezultate kakvi se očekuju. Moramo se uzdignuti iznad toga jer nemamo puno vremena za vidati rane. Povratak na pravi put je proces, treba određeni period i velike promjene se ne mogu napraviti preko noći".

"Problem je prije svega u navikama igrača, a glavni je naglašena agresivnost bez koje danas nema modernog nogometa. Isto tako je tu i kolektivna igra što je vrlo teško brzo napraviti budući da imamo dosta novih igrača; gotovo cijelu novu momčad."

"Rijeka je sjajna momčad, dolaskom Keka napravili su izvrstan posao"


Ipak, ističe kako neće biti velikih promjena u odnosu na dvoboj protiv Ludogoreca.

"Neće biti velikih, ali sigurno će biti nekakvih promjena. Stoper? Addy ili Šimunović će igrati uz Šimunića, a trenutno je ipak bliže Addy jer je potpuno spreman i bio je standardni igrač prije ozljede. Što se tiče napada, sigurno će i tu doći do nekih promjena i razmišljam o tome da Beqiraj ili Čop igraju špicu."

Osvrnuo se na momčad Rijeke.

"Radi se o sjajno ukomponiranoj momčadi, odlično selekcioniranoj, dok su rezultati ti koji su dodatno dignuli samopouzdanje igrača. Naravno, onda dolazi i sjajna atmosfera, a upravo je to ključno za prave rezultate. Kek? Dugo ga poznajem, još otkako je vodio Sloveniju. Rijeka je njegovim dolaskom napravila odličan posao."

Na kraju je prokomentirao i Ligu 10.

"Koncentracija kvalitete je puno veća i utakmice su zanimljive. Svi rezultati su mogući, liga je dosta bolja i to je odlično za naš nogomet."

Pročitajte više