Ivanković priznao: Zaslužili smo kritike

Screenshot (GNKDinamo)

NAKON teških poraza od Hajduka u derbiju HNL-a i ukrajinskog Čornomoreca u Europskoj ligi, Dinamo izlazak iz krize traži u nedjelju u Osijeku.

"Ne treba uopće posebno naglašavati kako na utakmici u Osijeku tražimo "rehabilitaciju" za posljednja dva poraza, vraćanje na pobjedničku razinu i samo pobjedu. Pobjeda je najvažnija jer liječi sve rane, ali jasno da zadovoljstvo ne bi bilo potpuno kada igra ne bi bila odgovarajuća i prema mojim željama. Što se tiče Osijeka dovoljno je reći da su zasluženo dobili Hajduk i to govori o njihovoj kvaliteti. Bez obzira na probleme koje imaju su u stanju dobiti svakoga", rekao je trener Dinama Branko Ivanković i dodao kako u Osijek neće putovati Mikulić, Šimunović, Lima, Pamić, Brodić i Rukavina, prenosi službena stranica "Modrih".

Branit će Oliver Zelenika...

"Odlučio sam se za njega jer su naša dva golmana na vrlo sličnoj razini; razlike su minimalne. U takvoj situaciji smo procijenili da je bolje da nam brani igrač iz naše škole, mladi reprezentativac koji može bolje komunicirati s obranom i koji je budućnost Dinama."

Ivanković priznaje da igrači i on zaslužuju kritike.

"Zaslužili smo kritike navijača, Uprave i medija jer nismo u ove dvije utakmice dobili niti odigrali na razini kakvu očekujemo od Dinama. Dinamo mora tražiti bolje i moj cilj je da dobivamo utakmicu tako što svih 90 minuta igramo na visokom nivou, a ne 50 ili 60 minuta. Kazne? Sigurno da postoje instrumenti u mojim rukama, ali u ovom momentu se ne mogu žaliti na pristup radu od strane igrača. Imamo nedostatke, ali vidjeli ste da smo već protiv Černomoreca bolje stajali u obrambenom prekidu nego na Poljudu."

Utakmica Osijek - Dinamo igra se u nedjelju od 15 sati.

Pročitajte više