Ivanković ususret Čornomorecu: Po tri boda za europsko proljeće

Foto: Ronald Goršić / Cropix

DINAMO sutra otvara novu sezonu Europa lige, a dvoboj protiv ukrajinskog Čornomoreca na Maksimiru najavio je trener Modrih Branko Ivanković.

Hrvatske klubove u Europa ligi pratite na Indexovoj temi!

 
"Naglasio sam da su naše ambicije, kao i one koje sam rekao kad sam došao, a to je da svaku utakmicu idemo na pobjedu, a da konačan rezultat toga bude europsko proljeće. Ukrajinci su neugodni, imaju šest pobjeda za redom", rekao je Ivanković u uvodu.


"Momčad je to koja je u vrhu ukrajinskog prvenstva ispred dva nogometna velikana Šahtara i Dynama, što govori o njihovoj snazi. Možda nemaju spektakularne zvijezde, ali su izbalansirani, kompaktni, čvrsti i agresivni i očekujemo da će biti teško", dodao je.

Tanac: Vježbali smo prekide

Posebno je popularni Tanac vježbao prekide iz kojih je na Poljudu primio dva zgoditka...

"Da, vježbali smo ih, a kad smo već kod prekida oni su izrazito u tom jaki. Povremeno čak i sedam igrača ulazi na skok što je raritet. U svakom slučaju vrlo su opasni u tom segmentu igre", istaknuo je.

"Što se tiče podrške navijača, nadam se, očekujem i želim da naši navijači dođu i daju nam podršku, da nas dodatno poguraju i utječu na naš bolji angažman i da pobude još više strasti u nama", dodao je.

Šimunić: Bit će jako teško

Dvoboj je najavio i kapetan Joe Šimunić...

"Očekujemo jako tešku utakmicu, znamo o njima jako puno, ali mi moramo gledati sebe i igrati našu igru i ako to dobro odradimo možemo očekivati dobar rezultat. Ja sam veliki optimist, zakazali smo u subotu protiv Hajduka. Možda je to i dobro, bolje da nam se to dogodilo sad nego kasnije", rekao je.

"Sad se idemo koncentrirati na sutrašnju utakmicu. U nogometu uvijek imaš šansu u sljedećoj utakmici ispraviti nešto", dodao je za kraj.

Pročitajte više