Ivano Balić progovorio: Gotov sam s reprezentacijom zauvijek

Foto: Guliver Image/Getty Images

U RAZGOVORU za SN Ivano Balić dao je prvi intervju otkako nije pozvan u reprezentaciju Hrvatske za OI u Londonu.

"Priča s reprezentacijom je gotova. Tako se dogodilo, orijentirali su se na mlade, rekli su da više ne trebam i eto. Hvala. Duvnjak treba biti nositelj, kao što i jest, treba se pronaći tko će to još igrati uz njega. I da Goluža ode ne bi se vratio u reprezentaciju, završio sam s tim", rekao je Balić.

"Jako mi je žao, ali dugo sam razmišljao o tome. Previše. Smetalo me dosta dana, na kraju sam se pomirio i, evo, to je to. Dao sam za Hrvatsku koliko god sam mogao i što se tiče reprezentacije mogu uvijek sebe pogledati u ogledalo i reći da sam dao sve od sebe svaki put kad sam bio u njoj. London je trebao biti idealan kraj, ali nije bilo suđeno", nastavio je.

"Da li bi što promijenio? Ma trebalo je puno stvari drukčije napraviti. Ali nema smisla sada trošiti riječi. Tako je kako je. Završilo je. I treba nastojati u budućnosti naći neku hrvatsku igru, onu koju je moja generacija imala. Da nas to krasi i da nam se svi dive kako igramo, ali i da postignemo rezultat", spremno će.

"Goluža? On je izbornik i on odgovara za rezultat. Odlučio je da me neće pozvati i to je u redu. Nema što. Konačno, donio je broncu. Da je bio Ivano, možda bi bilo zlato, ali možda bismo ispali i u skupini. Tko zna. Vratili smo se medaljom, to je uvijek važno", istaknuo je.

"Je li bilo malo zlatnih medalja? Da, za svaku mi je žao. Tvrdoglav sam i uvijek ću misliti da smo trebali osvojiti pet-šest zlata za redom kao Francuzi. Mislim da smo to bili u stanju. Ni ja ne bježim od krivnje Bili smo najtalentiraniji, najbolje smo razumjeli rukomet, igrali najljepše, ali ostali smo samo na dva zlata", za kraj će.

Pročitajte više