Ivković za Maksimir spremio najbolje odijelo: "Konačno možemo sanjati"

Foto: Ronald Goršić / Cropix

NAKON povijesne pobjede u prvom europskom nastupu nogometaši Lokomotive večeras od 20 sati na Maksimiru igraju uzvratnu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Europa ligu.

"Drago mi je da smo došli u situaciju da možemo sanjati. Prije prve utakmice u Minsku, rijetko mi je prošlo kroz glavu da mogu sanjati. Nadam se da ćemo odigrati lijepu utakmicu, za dušu, pokazati naše nogometne kvalitete, koje su neosporne, vjerovati maksimalno u sebe i mislim da smo blizu povijesnog rezultata", rekao je trener "Lokosa" Tomislav Ivković u najavi utakmice.

"Igrači su toliko pametni da razmišljaju samo o ovoj utakmici, da im je to jedini posao kojim se trebaju baviti. Vjerujem da žive kao Spartanci i da jedva čekaju sve utakmice koje su pred nama. Ako se mladići ponašaju normalno, nema problema da igraju utakmicu svaki treći dan", dodao je. Prvi susret Zagrepčani su dobili s 2:1 uz promašeni penal, ali i dominantniju igru domaćih.

"Dinamo je i u ovoj utakmici favorit. Oni moraju pobijediti. Na njima je odgovornost da moraju proći u 3. kolo. A sutra ću uzeti najbolje odijelo i tu ću uživati na utakmici", rekao je Ivković dodavši kako nije zabrinut zbog neuvjerljivih predstava svojih igrača.

Trener Minska: Hrvatski nogomet je bolji od bjeloruskog

Trener Minska Robert Maaskant bio očaran ljepotama Zagreba, no čvrsto je koncentriran na ono zbog čega je stigao u Hrvatsku - pobjedu.

"Bili smo razočarani porazom u prvoj utakmici. Napravili smo nekoliko pogrešaka, a Lokomotiva ih je iskoristila. Vjerujem da je moja momčad u dobroj formi i da može zabiti dva gola. Iako će biti teško, sve ćemo napraviti da prođemo u sljedeće kolo", rekao je Nizozemac.

"Znao sam da je u Dinamu teška situacija kada sam dolazio ovdje. Prošlog tjedna su nam stigla posljednja pojačanja i tek su tri dana trenirali s nama. Neki igrači su nam i otišli ovog ljeta, pa shvaćam da nismo u najboljoj formi, ali možemo nastaviti raditi. Realni smo, igramo protiv mlade, ali ambiciozne i dobre momčadi. Hrvatski nogomet je trenutno bolji nego bjeloruski", rekao je Maaskant.

Pročitajte više