Izbornik Republike Srpske poručio: "Protiv Srbije ću pozvati i Ibrahimovića"

Foto: Guliver Image/Getty Images

SAMO je pitanje vremena kada će Republika Srpska ostvariti svoje snove i odigrati prijateljsku utakmicu s nogometnom reprezentacijom Srbije.

U RS-u se nadaju da će entiteti dobiti priliku samostalno nastupati...

"Ukoliko bi entiteti dobili šansu da samostalno nastupaju na međunarodnoj sceni, došli bismo u situaciju u kojoj je nedavno bila Srbija i Crna Gora, čiji su reprezentativci dobili rok da se izjasne za koga će nastupati nakon raspada državne zajednice", rekao je još 2011. godine generalni tajnik nogometnog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković.

Nedavno je reprezentacija Republike Srpske dobila odobrenje od NSBiH da odigra prijateljsku utakmicu sa Srbijom krajem ove ili početkom sljedeće godine. Novoizabrani izbornik nogometne reprezentacije Republike Srpske Željko Buvač najavio je pozivanje i Zlatana Ibrahimovića u reprezentaciju. Ibrahimović je rođen u Malmou i nastupa za Švedsku, ali u RS-u se nadaju da bi mogao prihvatiti poziv zbog svog oca Šefika koji je rođen u Bijeljini.

"Zna se tko je Ibrahimović u svijetu nogometa i bit će u našim planovima ako ne bude imao obaveza u selekciji Švedske. Na početku ćemo napraviti prošireni popis sa svim imenima nogometaša koji su s naših prostora, a izgradili su karijere u inozemstvu. Naš plan je da u reprezentaciji Republike Srpske nastupaju velike zvijezde, afirmirani igrači i talenti koji se tek trebaju dokazati, kako iz inozemstva, tako i iz domaćih liga", rekao je Buvač za Blic.

Pročitajte više