Izbornik košarkašica: "Kad sam govorio o Londonu, svi su mi se smijali"

VELIKI uspjeh naših košarkašica. Izborile su prvi puta u povijesti Olimpijske igre. Na predolimpijskom turniru u Ankari naše djevojke svladale su Kanadu u četvrtfinalu 59:56 i osigurale vizu za London.

> Povijesni uspjeh hrvatskih košarkašica: Izborile Olimpijske igre!

Iako naše košarkašice nakon prve dvije četvrtine vode 33:26, Kanađanke treću dobivaju 20-8. U drami posljednje dionice Ivezić, Mandir i društvo s 18-10 postavljaju konačni rezultat 59:56. Izbornik Stipe Bralić prisjetio se dana kad je preuzeo ovu generaciju.

"Prije dvije godine kada smo krenuli u kvalifikacije za Europsko prvenstvo i kada sam rekao da u ovom ciklusu napadamo London svi su mi se smijali", rekao je Bralić. No, sada se nitko ne smije jer su košarkašice uspjele izboriti nastup na OI. Ipak, zanimalo nas je zašto je bio takav pad u trećoj četvrtini.

"Bila je velika nervoza,  naročito u drugom poluvremenu jer je bio ogroman ulog. Sve su igračice s obje strane željele nastupiti na OI. Ipak smo uspjeli izvući pobjedu na veliko srce, borbenost i zalaganje i osigurati po prvi put u povijesti nastup ženske košarkaške reprezentacije na Olimpijskim igrama", istaknuo je Bralić.

"Od ove Kanade smo nema dugo izgubili dvadeset koševa razlike i bilo je teško vjerovati da će danas naša reprezentacija biti bolja", pripomenuo je Bralić i staknuo da je vrlo ponosan na ovaj uspjeh.

"Ovo je super osjećaj. Već sam prije dvije godine rekao da imamo potencijal za London. Vodeći ekipe u Euroligi zadnjih godina vidio sam da imamo kvalitetu iako je konkurencija, pogotovo u Europi, izrazita. Trebate imati strpljenja, volje i dobre igre da biste prošli", zadovoljno je konstantirao Bralić.

Pročitajte više