"Ja sam jugonostalgičar, s regionalnom ligom je trebalo krenuti i ranije"

NAJBOLJE od Balkana, ili gotovo najbolje - Croatia osiguranje Zagreb, Tatran Prešov, Vardar i Metalurg Skopje natjecat će se za Final Fouru SEHA lige za prvog pobjednika regionalnog natjecanja rukometaša. Ulaz u zagrebačku Arenu ovog vikenda će biti besplatan, s ulaznicama koje će ljubitelji rukometa morati podići na blagajnama dvorane. Prvi u boj za finale kreću slovački Tatran Prešov i makedonski Metalurg, od 15:30h, a od 18:00 će na parket CO Zagreb i Vardar.

> Šola: Budućnost SEHA lige nije upitna, druga sezona bit će puno bolja od ove

"Liga nam je poslužila jako dobro, a unatoč nekim manama, bilo je puno toga dobrog. Na završnom turniru su, posve zasluženo, četiri najbolja kluba. Mi igramo kući i ne možemo pobjeći od uloge favorita, bez obzira na gusti raspored koji smo imali u dosadašnjem dijelu sezone. Umor nam ne može biti nikakvo opravdanje, niti meni niti mojim igračima. Čeka nas Vardar, ekipa koja ima vrhunskog trenera i odmorne igrače, ali naš cilj se za ovaj vikend zna, a to je osvajanje SEHA lige", istaknuo je trener CO Zagreba Ivica Obrvan.

"Da se barem SEHA liga ranije ustrojila"

Slično razmišlja i kapetan jedinog našeg predstavnika, Zlatko Horvat: "Naporna je sezona ovo, bez daljnjega, imali smo i dosta reprezentativnih okupljanja. Vardar je kvalitetna ekipa, puno su napredovali u odnosu na pripremne utakmice i mi ih maksimalno respektiramo, ali tražit ćemo pobjedu sutra", poručio je Zlaja.

Najveća Vardarova snaga je trener. Veselin Vujović legenda je jugoslavenskog rukometa, koji je od radne momčadi stvorio respektabilnu družinu. I on je, baš poput Obrvana, prvo iznio stav o SEHA ligi: "Apsolutno podržavam ovaj projekt. Ja sam jugonostalgičar i s veseljem sam ponovno otišao u Banja Luku, Sarajevo, Zagreb, Cetinje... SEHA liga mi je došla kao melem na ranu, da se barem ranije ustrojila", naglasio je Vujović, kojem je drago što je njegov Vardar u ždrijebu izvukao baš Zagreb:

"Htio sam njih, jer bilo bi glupo doći ovdje i ne odigrati s njima. Ne vjerujem da će biti puno publike u prvom polufinalu zbog nezgodnog termina, ali već za naš dvoboj očekujem dosta ljudi. Mi u Vardaru smo zadovoljni sezonom, cilj je bio plasirati se na Final Four i u tome smo uspjeli. Probat ćemo iznenaditi Zagreb, bio bih zadovoljan da ovdje ostvarimo jednu pobjedu i jedan poraz, a vidjet ćemo kako će se sve rasplesti", kazao je Vujović.

I Červarov Metalurg želi u finale

"Zašto sad ne bi probali osvojiti ovo", nadovezao se na svog trenera Tihomir Doder, srednji vanjski Vardara: "Očekujem pobjedu protiv Zagreba, a nadam se da će u drugom polufinalu Metalurg pobijediti Tatran, kako bi se igralo makedonsko finale", ambiciozno će Doder.

Lino Červar nije došao na press konferenciju, poslao je svog pomoćnika na klupi Metalurga, Aleksandra Petrovskog: "Priželjkujemo što više ljudi, bit će to dva jaka polufinalna duela. Tatran je, uz Lovćen, jedini uspio pobijediti Zagreb i sigurno je kako nam neće biti lagano. Što se tiče SEHA lige, ona nam je dobrodošla kao priprema za Ligu prvaka. Podržavamo organizatore apsolutno, i nadamo se da će se liga igrati i dogodine", istaknuo je Petrovski.

Vančo Dimovski nije bio previše rječit: "Ne bih dužio puno oko lige - bude li postojala dogodine, igrat ćemo je, ne bude li nećemo i to je to. Iz ove sezone pamtit ćemo samo lijepe trenutke. Zagrebu dajem najviše šansi za naslov, ipak su domaćini, dok smo mi ostali tu negdje."

S velikim ambicijama u Zagreb je stigao Tatran Prešov. "Pokušat ćemo ući u finale i osvojiti ligu", ističe trener, Đorđe Rašić: "Ispunili smo cilj, plasirali smo se na završni turnir, što predstavlja veliku čast meni i mom klubu. Bilo je problema malo s terminima, ali siguran sam da će SEHA liga biti sve bolja i bolja", uvjeren je Rašić, koji dosta nade polaže u Žarka Pejovića:

"Veliko mi je zadovoljstvo što smo na ovako velikom turniru. Mladi smo, ali imamo veliku kvalitetu, između ostalog i zbog SEHA lige, u kojoj smo puno toga naučili", zaključio je Pejović.

Pročitajte više