Jahfarr Wilnis najavio okršaj s Brestovcem: "Sretan sam što sam odustao od nogometa"

Foto: Ivana Kaurloto/Fight Channel

GLORY je u četvrtak otkrio i četvrti par na borilačkom spektaklu GLORY 14 ZAGREB koji ćemo u Areni pratiti 8. ožujka. Naravno, osim glavnog dvoboja između Cro Copa i Remyja Bonjaskog, svjetski kick boks gigant je najprije objavio protivnike hrvatskih boraca - Igora Jurkovića i Mladena Brestovca. Ovaj potonji će snage odmjeriti s opasnim nizozemskim nokauterom Jahfarrom Wilnisom.

Iako se prvotno odlučio za nogomet, Jahfarr je vrlo brzo shvatio da je kick boks puno bolji izbor pa se uskoro potpuno posvetio borilačkom sportu. To mu se itekako isplatilo jer njegov trenutačni profesionalni score iznosi 22 pobjede i samo 3 poraza te se smatra velikom nadom. Još impresivnije izgleda njegova statistika u Gloryju gdje za sada ima čistih 3:0 uz pobjede protiv imena kao što su Brice Guidon i Jamal Ben Saddik te drži 13. poziciju ljestvice najboljih teškaša. Hrvatska publika jako dobro poznaje i njegovog brata Jasona, koji je u Final Fightu odradio čak tri meča te je svaki put slavio prekidom. I on, baš kao i Jahfarr nastupa u elitnom Gloryju.

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Site, Wilnis je najavio okršaj protiv "The Scorpion Stinga" Mladena Brestovca...

Ostavili ste se nogometa i krenuli ste putem borilačkog sporta. Vjerujem da niste požalili zbog toga?

"Naravno da nisam. Danas sam sretan jer sam odustao od nogometa. Sada živim svoj san."

Posljednji vaš meč ste odradili upravo u Zagrebu na Final Fightu. Izgubili ste odlukom od Tomaža Hrona. Možete li se prisjetiti tog dvoboja?

"To nije bio dobar meč za mene. Imao sam dosta toga na pameti. Nisam bio fokusiran i vukao sam neke ozljede od ranije borbe koja se dogodila dva tjedna prije Hrona. Čestitam mu na pobjedi koja je bila fer i korektna. Nadam se da ćemo se ponovno sresti u ringu."

Je li možda neugodna činjenica vratiti se u dvoranu u kojoj ste nedavno poraženi?

"Ma ne. Meni se sviđa Zagreb. Sada sam dobro pripremljen i jako dobro poznajem svog protivnika. U Zagrebu ćete vidjeti pravog Jahfarra Wilnisa."

Što točno znate o Brestovcu?

"Znam da je vrlo visok i da je kontra gard. Te dvije stvari mi odgovaraju. Nadam se dobroj borbi pa neka bolji pobijedi."

Koja opasnost najviše prijeti s njegove strane?

"Teško je reći. Radi se od dobrom borcu koji ima puno kvaliteta. Kao što sam već rekao, neka bolji pobijedi."

Tko vam je omiljeni kick bokser?

"Zapravo i nemam nekog posebnog favorita. Volim mnoge borce, a svaki od njih ima neku specijalnost. Od svih tih vrhunskih imena možete nešto naučiti."

Osim što ste poraženi u Zagrebu, kakve dojmove nosite iz Hrvatske i s Final Fighta?

"Jako mi se sviđa zemlja, a mogu samo reći da je FFC 'Glory u malom' iz Hrvatske. Radi se o jako profesionalnoj organizaciji."

Najdražu borbu ste već odradili ili ona tek slijedi?

"Za sada mi je nadraža pobjeda ona protiv Bricea Guidona. Razlog je jednostavan. Pobijedio sam nokautom, a borba se održala u SAD-u. To mi je oduvijek bio san."

Pročitajte više