Jarni savjetuje Srbe: Niste tim, trebaju vam Stanković i Pantelić!

Foto: Screenshot

REPORTER Blica Robertu Jarniju morao je obećati da ga u intervjuu neće podsjećati na maksimirski incident s grabežljivcem testisa Zoranom Mirkovićem, što mora da je bilo bolnije i od remija s Jugoslavijom 1999. i propuštanja EP-a.

"Bodovi i kvaliteta ne znače ništa kda je u pitanju derbi poput onog Hrvatske i Srbije. 90 posto sam siguran da će Hrvatska ipak pobijediti", kaže Vatreni bek i odmah obrazlaže misao:

"Vjerujem u to zato što zajedno rastemo već sedam osam godina i kad netko upadne u takvu momčad, mora biti kvalitetan. Srbija ima par odličnih igrača, ali niste tim. Mihajlović i ekipa u Zagrebu se moraju čupati i nisam siguran da mladi igrači mogu podnijeti taj pritisak. Mi imamo iskusne igrače koji mogu opuštenije ući u utakmicu, ali bez potcjenjivanja. Pomlađivanje ekipe, to nije ništa strašno. Pa i Bilić je uveo Modrića, Čarlija, Dudua. No, mislim da bi vam strašno pomogli Stanković i Pantelić"

Za baklju - šest mjeseci zatvora

Jarni smatra da Mihajlović nije smio ući u konflikt s igračima.

"Tako dolazi do podjele u svlačionici. Treba ti superkvaliteta da se to ne odrazi na rezultatima"

Srbija i Hrvatska u različitom će raspoloženju ući u utakmicu u Zagrebu u ožujku. Srbe pobjeda vraća u igru, Hrvatskoj znači sigurne kvalifikacije. Osim bodova, donosi i veliki psihološki impuls. Utakmica protiv Srbije uvijek će biti više od nogometa, kako god da okreneš.

"Bit će vrlo, ali sve mora ostati na travnjaku"

Jarni se nada da neće  doći na uzvrat u Beograd. 

"To bi značilo da više nisam na Zavodu za zapošljavanje"

Osvrnuo se na još jedan zajednički moment Hrvatske i Srbije - prijetnje Michela Platinija.

"Možda nije bio red da Platini kritizira na proslavi saveza. Svi znaju da ima neregularnosti, ali nitko ne otvara oči. Kada je riječ o huliganima, nama treba Margaret Tacher, šest mjeseci zatvora za baklju. Incident u Genovi je sve zakuhao. Stvari se moraju smiriti, rat je gotov"

Pročitajte više