Je li Mandžukić u Bayernu osuđen na klupu?

MARIO MANDŽUKIĆ jučer je finalizirao transfer svog života u minhenski Bayern vrijedan ukupno 30 milijuna eura, međutim već dan poslije počela su pitanja o isplativosti dovođenja igrača koji će teško ugrabiti mjesto u prvoj momčadi. Kao što je poznato, Bayern igra u 4-2-3-1 formaciji, a ako uzmemo u obzir da su Robben, koji je nedavno produžio ugovor, Ribery i nevjerojatni Gomez sigurni u prvoj momčadi, postavlja se pitanje gdje će igrati Mandžukić i koliko će zapravo prilike dobiti pokraj tri ovakva igrača.

Netko će reći kako će igrati na poziciji polušpica umjesto Thomasa Mullera, međutim kako Mandžu pretpostaviti 22-godišnjoj domaćoj nadi koja je u dvije sezone za klub s Allianz Arene upisala 35 golova i 41 asistenciju u svim natjecanjima. Zaključak je kako će do nastupa u kontinuitetu u prvih 11 Mandžukić teško doći, a otežavajuća okolnost jest i činjenica da je Bayern već doveo korpulentnog napadača koji bi trebao odmarati Marija Gomeza. Riječ je naravno o prekaljenom strijelci Claudiju Pizarru koji je došao kao slobodan igrač.

Vremešni Heynckes od svoje formacije neće odustati, Mandžo je kupnja za budućnost

Slijedom toga, Mandžukić će uz novopridošlog wunderkinda Xherdana Shaqirija vjerojatno sloviti kao zamjena na krilnim pozicijama Robbenu ili Riberyju, a još jučer hrvatski je reprezentativac izjavio kako mu je najveća pogreška u karijeri bila što nije rekao tadašnjem treneru Wolfsburga Steve McClarenu da je klasični napadač pa ga je ovaj prvih šest mjeseci gurao na krilo. Činjenica je da se bivši Dinamovac nije snašao prvih sedam mjeseci u Wolfsburgu, a svoj prvi gol u dresu Vukova dao je tek sredinom proljetnog dijela prvenstva.

16. travnja 2011. godine kada ga je McClarenov nasljednik Magath gurnuo u špic zajedno s Grafiteom ovaj je procvao, a do kraja sezone zabio je još šest golova, nastavivši sjajne partije i sljedeću sezonu. Da rezimiramo, transfer u jedan od pet najboljih klubova u povijesti nogometa ne odbija se naravno, međutim isti povlači veliki broj pitanja na koje je nogometaš u najboljim godinama poput Mandžukića morao ili će nedvojbeno uskoro morati odgovoriti...

Pročitajte više