Jedan od najboljih parova svijeta stiže u Zagreb - po naslov!

Foto: Getty Images / Guliver image

ZAGREB INDOORS nikada nije imao bolju igračku postavu u pojedinačnoj konkurenciji, a ista

tvrdnja vrijedi i za turnir parova. U Domu sportova ćemo gledati jedan od najboljih parova svijeta, prošlogodišnje finaliste Wimbledona, Ivana Dodiga i Marcela Mela.

U svojoj drugoj godini zajedničkih nastupa Dodig i Melo ostvarili su sjajne rezultate. Na turniru Masters serije u Šangaju osvojili su prvi zajednički naslov, u Wimbledonu su se probili do prvog Grand Slam finala u karijeri, a sve su začinili nastupom na završnom turniru osam najboljih parova svijeta u Londonu, gdje su pobijedili najuspješniju kombinaciju svih vremena Boba i Mikea Bryana, osvojili prvo mjesto u svojoj skupini te bili zaustavljeni u polufinalu od kasnijih pobjednika, Španjolaca Fernanda Verdasca i Davida Marrera. Ta su im ostvarenja donijela treće mjesto na ATP ljestvici najboljih parova svijeta na kraju 2013. godine.

Za 30-godišnjeg , čak 203 cm visokog Brazilca ovo će biti prvi dolazak u Zagreb, ali ne i u Hrvatsku. Kao član brazilske Davis Cup reprezentacije igrao je protiv Hrvatske 2008. godine u Zadru. Par Melo - Sa donio je jedini bod Brazilu u tom dvoboju koji je odlučivao o plasmanu u Svjetsku skupinu. U karijeri je osvojio 12 ATP naslova u paru, a još 12 puta gubio u finalu. Prošlu je sezonu, po prvi put u karijeri, završio plasmanom među desetoricom najboljih igrača svijeta u konkurenciji parova, uspevši se do 5. mjesta.

Dodig hvata "double":  Samo su Južni i Baghdatis uzeli obe titule na Indoorsu


Brazilac je odlične rezultate nastavio nizati i na početku nove sezone. U paru s Dodigom stigao je do polufinala na turniru u Dohi, a dva dana uoči početka Australian Opena, na turniru u Aucklandu, u paru s Austrijancem Julianom Knowleom (prošlogodišnjim pobjednikom PBZ Zagreb Indoorsa u parovima) imat će priliku osvojiti svoj 13. ATP naslov.

Melov dolazak u Zagreb trebao bi Ivanu Dodigu pomoći u ostvarenju jedne velike neispunjene želje: osvajanja pobjedničkog trofeja i u konkurenciji parova, naslova koji mu je zamalo izmicao na prethodna dva izdanja PBZ Zagreb Indoorsa, kad je stizao do finala u kombinaciji s Matom Pavićem.

Osvajanjem tog trofeja Ivan bi postao prvi hrvatski pobjednik u paru na PBZ Zagreb Indoorsu i tek
treći tenisač, poslije Rusa Mihaila Južnog i Cipranina Marcosa Baghdatisa, koji je osvojio naslove u
obje konkurencije.

"Iako će ove godine biti mnogo odličnih tenisača, nadam se da mogu ponoviti 2011. godinu, jer
sam uvijek igrao najbolje u Zagrebu. Drago mi je što ću u parovima zaigrati sa svojim partnerom.
Sigurno ćemo biti spremni i cilj nam je osvojiti naslov u Zagrebu“, rekao je Ivan Dodig.

Pročitajte više