Talijani: Tudor je promijenio ideju igre. Oživio je buntovnike i zaboravljene

Foto: Profimedia

IGOR TUDOR (46) je sredinom ožujka preuzeo Lazio, naslijedivši Maurizija Sarrija. Rimski klub vodio je u sedam susreta i u njima ostvario pet pobjeda i dva poraza. Lazio je u 34. kolu Serie A slavio protiv Verone, u kojoj je Tudor radio 2021. i 2022., i tako došao do četvrte uzastopne pobjede u svim natjecanjima.

Tudorova momčad nalazi se na sedmome mjestu talijanskog prvenstva s 55 bodova, pet više od Fiorentine, što bi joj iduće sezone donijelo nastup u europskom natjecanju. Također, namučila je Juventus u polufinalu talijanskog kupa, no ispala je ukupnim rezultatom 3:2, iako je u uzvratu slavila 2:1.

Do kraja sezone Serie A igrat će protiv Monze, Empolija, prvaka Intera i Sassuola. Šesta Atalanta bježi dva boda, ali ima i utakmicu manje.

Corriere dello Sport: Tudor je oživio buntovnike i zaboravljene

Corriere dello Sport objavio je tekst u kojem hvali Tudorov rad u Laziju. "Tudor nikad nije bio Mister Sutrašnjica, već je došao kako bi ostvario europski uspjeh. Sarrijev Lazio je bio klonuo, gledao je kako snovi nestaju. Bio je potreban šok i Tudor mu je vratio dušu.

Oživio je buntovnike (Luis Alberto) i zaboravljene (Daichi Kamada) te okrenuo njihov stil i navike. Promijenio je ideju igre. Lazio je s novim duhom osvojio 12 bodova u pet utakmica Serie A", piše talijanski medij.

Tudor je dosad vodio Hajduk, Galatasaray, Marseille...

Nakon igračke karijere tijekom koje je nastupao za Hajduk, Sienu i Juventus, Tudor je trenersku započeo u mlađim uzrastima Hajduka, čiju je prvu momčad vodio u dva mandata. Također, bio je glavni trener PAOK-a, Karabükspora, Galatasaraya, Udinesea, Verone i Marseillea. Ugovor s Lazijom ima do ljeta 2025. godine.

Pročitajte više