Jedino Hrvatska i Wales nisu pronašli pravog "sparing-partnera"

OSIM Hrvatske, koja večeras igra test utakmicu sa selekcijom HNL-a na Kantridi, na terene diljem Europe izaći će i četiri reprezentacije iz naše kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo.

Srbija, s kojom igramo dvije utakmice iduće godine, snage će odmjeriti s Čileom u Švicarskom u St. Gallenu. Izbornik "orlova", Siniša Mihajlović priliku će dati nekim igračima koji do sada nisu dobili šansu, a sve to da bi imao jasniju sliku s kojom postavom može napasti Hrvatsku u predstojeće dvije utakmice.

Belgija je za ovaj reprezentativni termin odabrala izuzetno jakog protivnika. Igrače Marca Wilmotsa u Bukureštu testirat će Rumunjska. Makedonija će dočekati u Skopju Sloveniju, Škotska će bez izbornika na gostovanje u Luksemburg, a jedini koji neće iskoristiti ovaj termin za prijateljske oglede je Wales.

Od ostalih prijateljskih susreta treba izdvojiti sudar finalista Svjetskog prvenstva 2006. godine Italije i Francuske. Zanimljivo će biti i na utakmicama Rusije i SAD-a, Nizozemske i Njemačke, Švedske i Engleske, dok će Safet Sušić s Bosnom igrati u svečanoj atmosferi protiv Alžira kojeg vodi Vahid Halilhodžić.

Pročitajte više