Jeličić nakon plasmana u osminu finala SP-a: Ovo je veliki uspjeh za Hrvatsku!

Foto: Fifa.com

DINKO JELIČIĆ bio je presretan nakon što je Hrvatska pobjedom protiv Novog Zelanda potvrdila plasman u osminu finala SP-a. Hrvatski izbornik, doduše, ne može biti zadovoljan predstavom svojih igrača, ali najbitnije je da je Hrvatska ostvarila cilj koji je postavljen prije početka Svjetskog prvenstva u Turskoj.

> Rebić potvrdio: Hrvatska u osmini finala SP-a!

"Htio bih čestitati igračima. Ovo je bila izuzetno zahtjevna i borbena utakmica. Žao mi je što Novi Zeland nije uspio izboriti plasman u drugi krug natjecanja", rekao je u uvodu Jeličić.

"Što se tiče utakmice, zadovoljan sam prvim poluvremenom. Međutim, drugo poluvrijeme je bilo teže i zahtjevnije. Sada smo se plasirali u drugi krug i tu prestaje pritisak. Ovo je ogroman uspjeh za moju zemlju i moju momčad", rekao je Jeličić.

U osmini finala na Čileance

S druge strane, izbornik Novog Zelanda, Chris Milicich, oprostio se od Turske.

"U posljednjih 20 minuta protiv Hrvatske imali smo nekoliko fantastičnih prilika. Nažalost, nismo ih uspjeli realizirati i to je to. Drago mi je što smo sudjelovali na ovom turniru. Hvala Bursi i hvala Turskoj na prekrasnom domaćinstvu. Ovdje smo se prekrasno proveli", poručio je Milicich.

I dok Novozelanđani pakiraju kofere, hrvatska se reprezentacija može opustiti nakratko, točnije sve do 3. lipnja kada ih čeka okršaj protiv drugoplasirane ekipe iz skupine E, Čilea. 

Pročitajte više