Jones: Samo nebo je granica, želim biti prvak poluteške i teške kategorije!

JON JONES spada među novu generaciju boraca, a čini se da zaista možemo očekivati u bližoj budućnosti njegove nastupe također i u teškoj kategoriji gdje je trenutno prvak Junior dos Santos.

Aktualni prvak UFC-a u poluteškoj kategoriji, Jon Jones, imao je već četiri uspješne obrane svoje titule nakon što je postao vlasnik iznimno cijenjenog pojasa u ožujku prošle godine pobjedom nad Mauriciom Ruom. Koji su mu dometi nitko ne zna, mnogi vjeruju da može postati jedan do najvećih MMA boraca svih vremena, a čini se da se s takvim razmišljanjima slaže i sam Jones.

Dana White proteklog je tjedna otkrio da bi Jon iduće godine trebao nastupiti u teškoj kategoriji, a da je zaista tako otkriva i njegova posljednja izjava u kojoj otkriva svoje želje - titule u poluteškoj i teškoj kategoriji.

"Trenutno mi odlično ide i ne treba stavljati ograničenja na ništa, treba shvatiti da je samo nebo granica. Stvarno, želim sve, a to govorim od prvog dana. Želim biti najbolji i srušiti sve moguće rekorde. Želim biti prvak u poluteškoj i teškoj kategoriji", otkrio je Jon.

"Poštujem prvake i visoko rangirane borce u teškoj kategoriji. Shvaćam da ja sa svojom trenutnom veličinom ne bih bio favorit, zato treba tome pristupiti na pravi način, treba meč odraditi s mnogo strasti i pritom se zabaviti. To ću i napraviti kada dođe pravo vrijeme, dat ću sve od sebe i očekujem pobjedu", najavio je Jones pohod na tešku kategoriju!

Prije nekoliko dana oglasio se i Junior dos Santos o mogućnosti meča s Jonesom. Nije baš zvučao oduševljeno, ali je ipak rekao da je to borba koju bi prihvatio ukoliko bi je UFC ponudio te da vjeruje da bi slavio u tom slučaju.

Pročitajte više