Jordi Alba donio pobjedu Barceloni u 94. minuti, Nordsjaelland zaustavio Juventus

ODIGRANE su utakmice 3. kola Lige prvaka u skupinama E, F, G i H.

Iznenađenje večeri priredio je Nordsjaelland koji je s Juventusom odigrao 1:1 i tako stigao do prvog gola, ali i prvog boda u Ligi prvaka u svojoj povijesti. Mogla je danska momčad i do pobjede budući da je vodila od 50. minute golom Beckmanna iz slobodnog udarca. Deset minuta prije kraja utakmice Mirko Vučinić je spasio Juventus sramote.

U drugoj utakmici skupine E Šahtar je pobijedio Chelsea s 2:1 golovima Alexa i Fernandinha. Za aktualnog prvaka Europe zabio je Oscar.

Noć Roberta Soldada

Bate Borisov je Valenciju dočekao kao vodeća momčad skupine F s dvije pobjede. Međutim, Šišmiši su odnijeli bodove iz Minska pobjedom od 3:0. Sva tri gola djelo su Roberta Soldada. Španjolski reprezentativac je Valenciju doveo u vodstvo u posljednjoj minuti prvog poluvremena iz jedanaesterca kojeg je sam izborio. Obrana bjeloruskog prvaka kapitulirala je još dvaput u nastavku utakmice, u 55. i 69. minuti.

Bayern je teško došao do pobjede u Lilleu. Jedini gol na utakmici djelo je Thomasa Mullera iz jedanaesterca kojeg je izborio Philipp Lahm. Mario Mandžukić, hrvatski reprezentativac, na terenu je proveo svih 90 minuta.

 

Barca se nastavlja patiti, ali i slaviti

Celtic je bio blizu velikog iznenađenja na Nou Campu. Škotska momčad povela je u 18. minuti pogotkom Georgiosa Samarasa. Barcelona je izjednačila u 45. minuti nakon sjajne akcije koju je završio Andres Iniesta. Tri boda Kataloncima donio je Jordi Alba u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

U ovoj skupini Spartak je, ranije, s 2:1 svladao Benficu.

United na krilima Hernandeza preokrenuo 0:2

Najviše golova postignuto je u skupini H. Braga je na Old Traffordu nakon 20 minuta vodila 2:0 golovima Brazilca Alana, ali se kući vraća bez bodova. Hernandez je smanjio na 2:1, a izjednačio je Jonny Evans u 60. minuti. Pobjedu Manchesteru donio je Hernandez svojim drugim golom u 75. minuti.

Cluj je gostovao u Istanbulu kod Galatasaraya i osvojio bod. Rumunjska momčad je povela autogolom Nounkea, a bod domaćinima donio je Yilmaz u 77. minuti. Cluj je od 28. minute igrao bez Urugvajca Aguirregaraya koji je dobio crveni karton.

Pročitajte više