Još "samo" potpis

Foto: Cropix / Nikola Vilić

TEŠKO je pratiti kretanja Darija Šarića proteklih dana, makar se radnja u ovoj obiteljskoj drami odvija u krugu od svega desetak kilometara. Predrag Šarić i Cibona otišli su toliko daleko da su podijelili i postotak Darijevog budućeg ugovora u NBA-u. Predvidjeli su da će biti među prvih pet pickova i da taj klinac već sada vrijedi 16,5 milijuna dolara. E sad, oduzmi, dodaj... Čini se da će Cibona ubosti odličan posao, ako ova drama uopće ima kraj.

Potpišu li ugovor koji im jamči 15 posto od Darijevog buduće NBA  ugovora, to će biti praktički čist novac. Šarićima je taj postotak još jučer bio previsok, nisu htjeli sina dati u okove. Jučer je Cedevita zatražila odgodu sastanka za jedan dan, a Šarići nisu željeli čekati. Ili su jednostavno prelomili. Oni ili netko drugi.

"Ostaje još samo potpis, skoro sve je dogovoreno", rekao je Dario u utorak navečer.

"Gotovo je. Danas potpisujemo", dodao je otac.

Kaže, nisu mogli čekati da se Cedevitin direktor vrati s puta. Navodno je problematična i stavka iz ugovora; Cedevita je Šariću nudila ugovor na dvije i pol godine. Cibona je isprintala papir s četverogodišnjom obvezom i klauzulom da 2014. godine Dario može otići u NBA. Cibona bi tada dobila 500 tisuća dolara, plus onih 15 posto.

Iz Cibone su poručili da bi već danas mogli obaviti svečano predstavljanje. Dario bi trebao obaviti pregled i potpisati ugovor.

Dobar posao Cibone

Novac za odštetu vjerojatno je ulog KentBanka, Ciboninog sponzora. Kao opcija spominjao se i Efes Pilsen, Turci su navodno tražili da Dario koju sezonu ode i do Turske, preko prava prvokupa ugovora. Mjesecima unatrag, spominjalo se toliko toga, da je priču gotovo nemoguće pratiti.

No, kostur se nije puno promijenio. Šarić je, bez obzira na talent, još uvijek nebrušen, i kao takav ne zanima odviše klubove koji u svakom trenutku imaju otvorene budžete. Takvih je malo. Šarićeva odšteta ozbiljan je novac za svaki euroligaški klub i tu se vidi koliko je zapravo "težak" Cibonin posao.

Makar još nemaju trenera, izgleda da će sretnika u rosteru dočekati velika obveza.

Pročitajte više