Još se trese Hajdukova prečka: Bili jedva izbacili hrabru Zelinu!

Foto: Paun Paunović / Cropix

ZELINA je dva puta bila centimetrima blizu golu, ali od 53, minute imala je igrača manje. Hajduk je pobijedio 2:0.

Slaven, Lokomotiva i Cibalija čekali su posljednjeg, četvrtog polufinalista Kupa, a to je nakon dvoboja drugoplasiranog prvoligaša i trećeplasiranog drugoligaša, Hajduk.

Tko je ovdje drugoligaš i tko ima igrača manje?

Zelini u drugoj ligi vodeći Solin bježi sedam bodova, a gotovo pola uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa imala je igrača manje. Međutim, na Poljudu kod Hajduka nimalo nisu bili impresionirani i ništa od ovog se nije vidjelo, a što se tiče brojčanog deficita koji je bio "na snazi" od 53. minute, kada je veliku glupost napravio Josip Fuček, junak prve utakmice (laktom u glavu opalio Jozinovića i Krečak mu je zasluženo pokazao crveni), gosti su, iako bez jednog od ofenzivaca, u samo deset minuta nakon njegovog isključenja, složili dvije velike prilike!

Već je početak pokazao da se Prigorci nisu došli samo slikati na Poljudu i biti sretni da prime što manje golova: Vedran Mesec na samom početku uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa pogodio je okvir Hajdukovog gola! Brlečić mu je gurnuo u for na desnoj strani kaznenog prostora, Blažević mu izletio u susret. Mesec ga je lijepo prebacio, ali lopta završava na gredi i "krovu" mreže.

Do sredine prvog poluvrema činilo se kao da "stvari sjedaju na svoje mjesto": U 14. minuti
Vuković je dobro pucao poluvolejom s oko 20 metara, ali vratar Kranjčec odbija loptu u korner. Andrijašević ubacuje pred gol, gdje branič Antonio Milić trese mrežu.  Odlično je primirio loptu prsima i zabio u donji desni kut gostiju. Samo pet minuta poslije, velika prilika za Hajduk. Vuković je presjekao obranu Zelinne proigravanjem iza leđa za Maglicu, koji izlazi sam pred Kranjčeca, ali golman gostiju pravovremenim izlaskom s vrata spašava od izjednačenja.

Maglica ne može zabiti gol, a Mesec je usavršio gađanje prečke

I onda u samoj završnici prvog dijela, obje momčadi propuštaju zabiti, točnije Dražen Mesec i Anton Maglica potvrđuju se kao tragičari utakmice, posebno napadač gostiju:


Mesec u 40. minuti opet trese prečku! Nakon što je na samom početku okvir gola zatresao nogom s desne strane kaznenog prostora, sada ga je pogodio s druge strane glavom! Fuček je dubinski prograo Brlečića na desnoj strani, a on glavom pronalazi potpuno samog Meseca pred golom, koji umjesto praznog gola, glavom gađa gredu.

Minutu prije kraja, Anton Maglica dokazuje kako mu treba "sto" prilika da pogodi gol: Kotarski je pogriješio na desnoj strani obrane Zeline i napadaču Bilih omogućio da sam krene prema vratima. Međutim, Maglicin kilavi pokušaj gađanja daljeg Kranjčecovog kuta sa samo desetak metara, golman gostiju lako skida.

Blažević postao heroj, a Mesec tragičar - nakon dvije grede, s par metara pogodio Hajdukovog golmana

Peta minuta nastavka donosi još jednu izglednu situaciju za Zelinu: Fuček je dobro prizemno tukao s desetak metara, ali Radošević u posljednji čas blokira pokušaj koji je išao u Blaževićeva vrata. Korner za Zelinu, nakon kojeg dolazi do prilike za Hajduk. Međutim, Milić lošim dodavanjem pokvario je kontru "tri na dva".

Kao što smo već naveli, Zelina je nakon crvenog kartona za Fučeka imala još dvije sjajne šanse: Kiš, ali onaj Zelinin, Ivan, sjajno puca iz voleja u donji desni kut, ali Blažević izbija u korner.


Dražen Mesec do "kraja života" pamtit će utakmicu na Poljudu: Osim što je dva puta u prvom poluvremenu pogodio prečku, treći put blizu gola bio je u petercu, ali je njegov udarac glavom Blažević sjajno brani. Poljud tada s razlogom počinje zviždati Hajduku, koji s igračem više "pliva" protiv drugoligaša.

Petnaest minuta prije kraja, Andrijašević riješava sve dvojbe: Caktaš je probio lijevu stranu i dobro nabacio pred gol za Maglicu, koji je opet nespretan - poskliznuo se, a loptu kupi Tomaš i poslužuje natrčalog Andrijaševića, koji zabija drugi Hajdukov gol.

Sastavi:

HAJDUK

Blažević, Stojanović, Milić, Milović, Andrijašević, Maglica, Radošević, Jozinović, Maloča, Vuković, Lima

ZELINA

Kranjčec, Melnjak, Kotarski, Kiš, Mesec, Fuček, Gluhak, Šimek, Kristić, Grgec, Brlečić

Pročitajte više