Josip Artuković debitira u Sarajevu protiv Grka Vardakasa!

Foto: Fightsite

ORGANIZATORI polako, ali sigurno popunjavaju fight card za FFC07 koji ćemo 13. rujna pratiti iz sarajevske Zetre, a koji predvode kick boks velikani Dževad Poturak i Stefan Leko.

Danas je na službenim stranicama FFC-ja osvanuo još jedan vrlo zanimljiv i kvalitetan dvoboj. Bosanskohercegovački borac Josip Artuković će u jednom od uvodnih okršaja ukrstiti rukavice s Grkom Petrosom Vardakasom. Radi se o meču u kategoriji do 84 kilograma.

Bit će to debi "Artija" u FFC-ju, dok je Vardakas već odradio jedan meč i to na FFC03 priredbi u Splitu. Tada je, doduše, nastupio u kick boks konkurenciji do 81 kilograma protiv domaće KB nade Zlatka Bajića. Za priredbu u Sarajevu Vardakas će obući manje rukavice s obzirom da paralelno "ganja" MMA i kick boks karijeru.

Josip Artuković, inače rodom iz Ljubuškog, spada među najnadarenije borce u regiji u kategoriji do 84 kilograma što potvrđuju i njegovi nastupi na međunarodnoj sceni u Švicarskoj i Rusiji. Svoje vještine brusio je i uz legendarnog Cro Copa. Riječ je o borcu koji je prvak Bosne i Hercegovine u tajlandskom boksu i prvak Hrvatske u grapplingu. Uz 7 pobjeda i 2 poraza u profesionalnom MMA-u ima i amaterski score od 15-4.

Već ranije FFC je najavio glavni meč večeri između Dževada Poturka i Stefana Leke, kao i co-main event između Pavela Zhuravleva i Muamera Tufekčića. Također je poznat i MMA dvoboj glavnog dijela priredbe između Tomislava Spahovića i Macieja Browarskog. Iako su službene stranice objavile da će u Sarajevu nastupiti i BH nada Igor Emkić, za sada se ne zna tko će biti protivnik mladog nokautera.

FFC07: Poturak vs. Leko

Dževad Poturak (BiH) vs. Stefan Leko (GER), KB HW
Pavel Zhuravlev (UKR) vs. Muamer Tufekčić (BiH), KB HW
Tomislav Spahović (BiH) vs. Maciej Browarski (POL), MMA -93kg
Igor Emkić (BiH) vs. TBA

Josip Artuković (BiH) vs. Petros Vardakas (GRE), MMA -84kg

Pročitajte više