Jovanović nakon sastanka s Amerikancima također očaran: Pozdravljamo ulaganje u hrvatski sport

Foto: Dramir Krajač / Cropix

TREASURE nije samo ime jednog od potencijalnih ulagača u Hajduk, nego i riječ koja na engleskom znači blago. Upravo tako raskošno ulaganje, navedeni gospodin je zajedno s Gloverom i Karaselimovićem, nakon "đira" po Splitu, predstavio i u Zagrebu, na sastanku s ministrom sporta Jovanovićem i njegovim pomoćnikom Skansijem. 

U MZOS-u su Amerikanci plan kupnje, ulaganja i razvoja Hajduka predstvaili ministru znanosti, obrazovanja i sporta. Pred resornim ministrom ponovili su sve što su proteklih dana prezentirali gradskim vlastima Splita čelnicima Hajduka i hrvatskoj javnosti, a Jovanović ih je sa zanimanjem saslušao.

"Sastali smo se s ljudima koji su izrazili želju da ulože u Hajduk i njihov plan je zanimljiv. Ministar je zadovoljan s onim što su nam predstavili i mi u načelu pozdravljamo sve investicije u hrvatski sport, ali u ovom slučaju odlučuje većinski vlasnik, Grad Split.

Ako u Splitu daju priliku stranim ulagačima, pozdravit ćemo tu odluku, a ako većinski vlasnik odluči da neće prodati dionice,  mi ćemo podržati i poštovati i tu odluku" objasnio je Petar Skansi stav ministarstva.

Osim s resornim ministrom, Amerikanci su se u Zagrebu sastali s još nekim političarima, kako bi učinili sve da se ubrza procedura oko odluke je li Hajduk na prodaju. Amerikancima je jedna od omiljenih izreka "vrijeme je novac", ali u Splitu je to "pomalo"...
 

Pročitajte više