Junak Horford odveo Atlantu do vodstva, Golden State opet razbio Memphis

Foto: Hina

GOLDEN STATE WARRIORSI uvjerljivim su slavljem u svojoj dvorani u Oaklandu poveli 3:2 u konferencijskom polufinalu protiv Memphis Grizzliesa, u petoj utakmici gosti nisu imali puno izgleda, završilo je 98:78.
 
Prvo poluvrijeme ponudilo je neizvjesnost, na predah se otišlo sa +8 za Warriorse, ali do kraja treće četvrtine to je naraslo na +17, a do kraja na konačnih +20. 
 
Klay Thompson je s 21 poenom predvodio domaćine, 18 je ubacio Curry, 16 Iguodala, a 14 Barnes. Kod Grizzliesa je sa 18 poena i 12 skokova najbolji bio Mar Gasol, Randolph je kombinirao 13 poena i deset skokova, na 13 poena zaustavio se i Conley, a Green je ubacio deset.
 

 
Puno neizvjesnije bilo je u Atlanti, gdje su Hawksi slavljem 82:81 također poveli 3:2 u seriji. Osam sekundi prije kraja Pierce je iz kuta pogodio tricu za vodstvo gostiju, izgledalo je kao da će on biti junak večeri, ali onda je na drugoj strani manje od dvije sekunde do kraja Al Horford pospremio u koš odbijanac nakon promašaj Schrodera. U preostalom vremenu još je Wall pokušao iz jako teške situacije s centra, ali čudo se nije dogodilo.
 
Al Horford je danas bio sveukupno najbolji u redovima Atlante, s 23 poena i 11 skokova, a s po 14 poena pratili su ga Millsap i Teague, dok je Carroll ubacio deset poena i uhvatio isto toliko lopti. S 23 poena najefikasniji je kod Wizardsa bio Bradley Beal, povratnik Wall je zabio 15, Gortat 14, a Paul Pierce 11 poena.
 

Pročitajte više